نهایت علم elmend

كاهش محافظت در مقابل سرطان با قرار گرفتن در معرض ماده شیمیایی رایج

كاهش محافظت در مقابل سرطان با قرار گرفتن در معرض ماده شیمیایی رایج

خراسان رضوی محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست دریافتند، دوزهای پایین پروپیل پارابن (ماده نگهدارنده شیمیایی موجود در مواد غذایی، داروها و مواد آرایشی) می تواند محافظت هورمون های حاملگی از پستان را کاهش دهد؛ در حالت معمول هورمون های بارداری، از پستان در مقابل سرطان محافظت ایجاد می کنند.


به گزارش یورک الرت، لورا واندنبرگ متخصص بهداشت محیط و محقق ارشد این تحقیق می گوید که پروپیل پارابن یک ماده شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز است که در عملکرد هورمون ها تداخل بوجود می آورد. اختلال در غدد درون ریز می تواند اعضاء حساس به هورمون ها همچون غده پستانی در پستان که شیر تولید می کند را تحت تأثیر قرار دهد.
وی اظهار نمود: «دریافتیم که پروپیل پارابن غده پستانی موش ها را در معرض اختلال قرار می دهد. قبلا بر مبنای نتایج تحقیقات، استفاده از این ماده در صنعت ایمن شناخته شده بود. ما حتی اثرات پروپیل پارابن را در دوزهای چند برابر کمتر هم مشاهده کردیم که این مقدار در مصرف انسانی بالاتر است. باآنکه این تحقیق خطر سرطان پستان را ارزیابی نکرده است، اما این تغییرات در بافت پستانی در خطر ابتلاء زنان به سرطان نقش دارد.»
هورمون های تولیدشده در دوران حاملگی نه تنها به بافت پستان اجازه تولید شیر برای نوزاد را می دهند، بلکه تاحدودی مسئول کاهش خطر سرطان پستان در زنانی هستند که در سنین پایین تر زایمان می کنند.
همکار این تحقیق، آزمایش کرد که آیا قرار گرفتن در معرض پروپیل پارابن در دوره صدمه پذیر حاملگی و شیردهی، غده پستانی را تغییر می دهد یا خیر. آنان پنج هفته بعد از قرار گرفتن موش های ماده در معرض دوزهای محیطی پروپیل پارابن در دوران حاملگی و شیردهی، غدد پستانی آنان را بررسی کردند.
محققان گزارش کردند، تغییراتی در غده پستانی موش های حاملگی که پروپیل پارابن دریافت نکرده بودند، دیده نشد. موش های در معرض پروپیل پارابن میزان تکثیر سلولی را بالا بردند که به قول واندنبرگ یک عامل خطرناک برای مبتلا شدن به سرطان پستان است. آنان همینطور دارای ساختارهای اپیتلیال با تراکم کمتر، انواع سلول های ایمنی کمتر و کلاژن لگن نازک تر، بافت همبند نازک تر در غده پستانی بودند.
واندنبرگ بیان نمود: «برخی از این تغییرات امکان دارد با از بین رفتن اثرات محافظتی که معمولا با حاملگی همراه هستند همراه باشد.»
موگوس عرضه دهنده نتایج این تحقیق در خبر ویژه انجمن غدد درون ریز در جلسه مجازی می گوید: در تحقیقات آینده باید بررسی شود که آیا زنان آبستن در معرض پروپیل پارابن در معرض مبتلا شدن به سرطان پستان هستند یا خیر. موگوس با بیان اینکه زنان آبستن و شیرده باید تلاش کنند، از استفاده از محصولات حاوی پروپیل پارابن و سایر پارابن ها اجتناب کنند، اظهار داشت: «از آنجا که زنان آبستن در خیلی از محصولات مراقبت های شخصی و غذاها در معرض پروپیل پارابن قرار دارند، احتمال خطر برای آنان وجود دارد.»
موگوس اضافه کرد: «این ماده شیمیایی بسیار گسترده استفاده می شود، پیشگیری از مصرف آن کاملا غیر ممکن است. بسیار مهم می باشد که آژانس های بهداشت عمومی به این ماده بعنوان یک ماده شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز بپردازند.»
نتایج این تحقیق در نشریه Endocrinology منتشرشده است.




منبع:

1399/12/28
13:49:24
0.0 از 5
947
تگهای خبر: آینده , تحقیقات , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
نهایت علم