نهایت علم elmend

شناسایی مجرمان با روشی نوین

شناسایی مجرمان با روشی نوین

نهایت علم: پژوهشگران ˮموسسه ملی فناوری و استانداردهاˮ (NIST) آمریكا به تازگی اظهار كرده اند برای حل سخت ترین معماهای جنایی و شناسایی مجرمان می توان از یك رشته مو استفاده نمود.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران آمریكایی به تازگی اظهار كرده اند می توانند با بررسی یك رشته از مو، مجرمان را به راحتی شناسایی كنند.
طی این مطالعه محققان با گرم كردن یك فولیكول در محلول، قادر به استخراج یك پروتئین كه در هر شخص منحصر به فرد است، شدند. این مورد به آنها امكان می دهد یك فرد مجرم را به راحتی شناسایی كنند. برای انجام این آزمایش پژوهشگران در صحنه جرم تنها به یك سانتی متر مو از بدن مجرم نیاز دارند. بنابر گزارش ها این روش ۸ برابر دقیق تر از تكنیك های فعلی تجزیه و تحلیل پروتئین است.
برای انجام این آزمایش، محققان موسسه ملی فناوری و استانداردها تصمیم گرفتند كه مو را بعنوان یك گزینه مناسب برای تحقیق در مورد جرایم مورد بررسی قرار دهند چونكه شواهد حاصل از دی. ان. ای خیلی سریع تخریب می شوند.
پروتئین ها از بلوك های ساختمانی به نام اسیدهای آمینه تشكیل شده اند كه در یك دنباله خاص به هم وصل می شوند. در موها، این توالی ها از نظر فردی متفاوت می باشد و از آنجایی كه در ژن های ما كدگذاری شده اند، خصوصیت های دائمی نشان دهنده ی هویت ما هستند.
با این وجود، تكنیك های پیشرو تجزیه و تحلیل مو شامل چندین مرحله است كه در نهایت سبب از بین رفتن پروتئین می شوند. روش پیشین به منظور ایجاد پروتئین های اضافی، احتیاج به خیساندن، سنگ زنی و درمان شیمیایی موها داشت و از آنجائیكه مقداری پروتئین درهر مرحله از بین میرفت، به مقدار زیادی مو برای برای تجزیه و تحلیل نیاز بود.
اما پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند كه تنها با انجام یكی از مراحل كه گرم كردن موها در محلول با مواد شوینده است، قادر به استخراج مولكول بدون صدمه رساندن به مدارك بودند.
هنگامی كه آنها مو را در محلول قرار دادند، توانستند مولكول های پروتئین را مورد بررسی و مقایسه قرار دهند. محققان بعد از تجزیه و تحلیل آنچه كه استخراج شده بود توانستند نسبت به سایر تكنیك های استخراج، پروتئین های بیشتری را پیدا كنند. آنها هم چنین موفق به كشف "پپتیدهای ژنتیكی مختلف" (GVPs) هم شدند، كه برای هر شخص متفاوت می باشد.
"ژنگ ژانگ" (Zheng Zhang) متخصص بهداشت و نویسنده این مطالعه از موسسه ملی فناوری و استانداردها اظهار داشت: هر چه پپتیدهای ژنتیكی مختلف بیشتری داشته باشید، افراد بیشتری را می توانید از یكدیگر متمایز كنید. این مانند داشتن آلل ژنتیكی اضافی در پروفایل دی. ان. ای است.
دگره یا الل (Allele) به معنای متقابل یا دوجانبه است. هر ژن بر روی كروموزوم (فام تن) جایگاه ویژه ای دارد در این جایگاه ویژه نوكلئوتیدها چیده شده اند كه به آن توالی اسید نوكلئیك می گویند. الل در حقیقت ژن كنترل كننده یك صفت است كه در یك جایگاه مشخص روی كروموزوم قرار گرفته است. الل هایی كه در جایگاه مشابه هم روی كروموزوم های همتا قرار گرفته اند یك صفت را كنترل می كنند.
این تیم همینطور در حال همكاری با متخصصان ژنتیك موسسه ملی فناوری و استانداردها هستند تا تغییرات كراتین در توالی های ژنتیكی را نقشه برداری كنند. این امر ْآنها را قادر می سازد تا نه تنها یك مو با مو دیگر، بلكه یك مو با یك نمونه دی. ان. ای را مورد بررسی قرار دهند. به عبارت دیگر، اگر یك تار مو در یك صحنه جرم پیدا شود و نمونه خونی در محل دیگری پیدا شود، بازرسان می توانند ارزیابی كنند كه آیا این دو نمونه برای یك فرد هستند یا خیر.



1398/09/03
09:55:15
5.0 از 5
4141
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
نهایت علم