نهایت علم elmend

۶ دلیل برتری فناورانه چین در جهان

۶ دلیل برتری فناورانه چین در جهان

به گزارش نهایت علم چین از لحاظ فناوری نسبت به بقیه كشورهای جهان در جایگاه ویژه ای قرار دارد و به سرعت در حال پیشرفت بیشتر است.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از تك رادار، تلفن های همراه هوشمندی كه در دست داریم، ساخت چین، كشور تجارت تلفن همراه هستند. چین، خانه نامهای آشنایی مانند "هواوی"(Huawei)، "علی بابا"(Alibaba)، "بایدو"(Baidu)، "تنسنت"(Tencent) و "شیائومی"(Xaomi) و همینطور سرمایه گذاری در زمینه فناوری هایی مانند هوش مصنوعی، نسل پنجم اینترنت، خودرو های خودران، خودرو های الكتریكی و حتی مأموریت های مریخ است.
در این گزارش، به شش دلیل اشاره می نماییم كه به برتری فناوری چین در جهان منجر شده اند.

یك اپلیكیشن فوق العاده


چین حدود ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دارد كه حدودا ۱.۱ میلیارد نفر از آنها از سرویس پیام رسان "وی چت"(WeChat) استفاده می نمایند. این در شرایطی است كه كاربران "فیس بوك"(Facebook) در سراسر جهان، ۲.۴ میلیارد نفر و كاربران "واتس اپ"(WhatsApp)، ۳۰۰ میلیون هستند. وی چت در چین، یك سرویس پیام رسان است كه به تنسنت، غول فناوری و پنجمین شركت بزرگ جهان متعلق می باشد و وسیله ای برای تعامل مردم با هر چیزی و همگان به حساب می آید.
"وی چت" علاوه بر یك رسانه اجتماعی، عملكرد یك اپلیكیشن پرداخت را هم دارد و مردم می توانند در همه مكان ها حتی اتوبوس ها و متروهای چین از آن استفاده كنند و آنرا برای رزرو پروازها و هتل ها یا خرید از فروشگاه ها هم به كار ببرند. وی چت هم اكنون یكی از روش های اصلی پرداخت و دریافت پول در چین به حساب می آید.
وی چت، یك رقیب بزرگ یعنی "علی پی"(Alipay) را هم دارد اما با داشتن نفوذ ۷۹ درصدی، به نیروی زندگی دیجیتال چین تبدیل گشته است. شاید وی چت بعد از فیسبوك، یوتیوب، واتس اپ و "فیس بوك مسنجر"(Facebook Messenger)، پنجمین اپلیكیشن پركاربرد جهان باشد اما از نظر كارآیی، اولین نام این لیست است.

سرعت بالا


چین، سرعت بالایی دارد. همه ما داستان هایی در مورد سرعت بالای كار در كارخانه های این كشور شنیده ایم كه شاید مهم ترین آنها ساخت یك آسمانخراش طی ۱۹ روز كاری در سال ۲۰۱۹ باشد اما یكی دیگر از پروژه های بزرگ چین، مربوط به قطارهای تندروی آن است. باآنكه هنوز بسیاری تصور می كنند كه ژاپن با شبكه قطارهای سریع السیر خود معروف به "شینكانسن" (Shinkansen)، خانه قطار سریع السیر است اما چین با عرضه سرویس پرسرعت خود به كمك قطارهای معروف به "فوكسینگ"(Fuxing)، شبكه گسترده تری از قطارهای سریع السیر را عرضه كرده است.
حالا شبكه قطارهای سریع السیر چین كه پرسرعت ترین شبكه قطار در جهان هستند، می توانند بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ كیلومتر بر ساعت حركت كنند. اگر در فرودگاه بین المللی "شانگهای پودنگ" (Shanghai Pudong) فرود بیایید، می توانید نمونه ای از قطارهای مافوق سریع را در آنجا ببینید.

اینترنت نسل پنجم و هوش مصنوعی


بعد از حجم خیلی از تبلیغات در مورد شبكه های اینترنت در سال ۲۰۱۹، این ایده مورد اعتراض قرار گرفت چونكه نسل پنجم اینترنت انگلستان و آمریكا، در واقع در نواحی خارج از شهر وجود ندارد اما در چین، شركت های "چاینا موبایل"(China Mobile)، "چاینا یونی كام"(China Unicom) و "چاینا تلكام"(China Telecom)، برنامه های خویش را برای برقراری قابلیت اتصال با سرعت بالا، پیش می برند.
تعجبی ندارد كه چین در حال تبدیل شدن به یكی از بزرگترین مواضع نسل پنجم اینترنت جهان است. اینترنت "جی۵" هم اكنون در ۵۰ شهر چین در دسترس قرار دارد و ۱۳۰ هزار ایستگاه جی۵ را پوشش می دهد. می توان اظهار داشت كه چین، خانه دو سوم سرمایه گذاری های جهان در حوزه هوش مصنوعی به حساب می آید و اخیر جای آمریكا را در این عرصه گرفته است، در نتیجه هنگامی كه سخن فناوری پیشرفته به میان می آید، نام چین خودنمایی می كند.

سامانه دوچرخه اشتراكی


خیلی از شهرهای سراسر جهان هم اكنون سامانه دوچرخه اشتراكی را در خود جای داده اند. كاربر جهت استفاده از این سامانه باید اپلیكیشن مربوط به آنرا در تلفن همراه خود داشته باشد تا بتواند بعد از كرایه دوچرخه از آن استفاده نماید و سپس آنرا بازگرداند. دوچرخه اشتراكی می تواند احتیاج به نقشه های فیزیكی را از بین ببرد و به گسترش استفاده از نقشه های مجازی، بلوتوث و نقشه های مبتنی بر GPS منجر شود.
شركت چینی "موبایك"(Mobike) كه در شانگهای قرار دارد و حدود ۱.۵ میلیون دوچرخه را در دسترس كاربران قرار می دهد، اپلیكیشنی را به كار می برد كه به كاربر دوچرخه اطلاع می دهد كه اجازه پارك كردن و یا پارك نكردن در چه مكان هایی را دارد. اگر كاربران دوچرخه ها را به صورت تصادفی در مكانی رها كنند، اخطار دوچرخه ها فعال می شود و كاربران هم یك پیام اخطار دریافت می كنند. گسترش نسل پنجم اینترنت هم می تواند به تحقق چنین طرح هایی كمك نماید.

وسایل نقلیه الكتریكی


هیچ كس چین را بعنوان یك كشور دوستدار محیط زیست نمی شناسد چونكه نقش این كشور در گسترش آلودگی قابل انكار نیست اما هم اكنون بزرگترین بازار خودرو های مبتنی بر باتری جهان هم به چین متعلق می باشد و آنرا به بزرگترین سازنده و خریدار خودرو های الكتریكی تبدیل نموده است.
همینطور می توان اظهار داشت كه چین حدودا همه اتوبوس های الكتریكی جهان را می سازد؛ در نتیجه چین، عامل تحولات رو به رشد خودرهای الكتریكی به حساب می آید.

برنامه های بلندپروازانه فضایی


چین هم اكنون سالانه موشك های بیشتری را نسبت به كشورهای دیگر به فضا پرتاب می كند و باآنكه رسانه های غربی، نگاه تحقیرآمیزی به فعالیتهای فضایی چین دارند اما "سازمان ملی فضایی چین"(CNSA) بطور قطع برای رفتن به قسمت های گوناگونی از فضا تلاش می كند.
سازمان ملی فضایی چین، بودجه ناسا را در اختیار ندارد اما این سازمان در سال ۲۰۱۹، یك فضاپیما و یك ماه نورد را به ماه پرتاب كرد كه فرود خیره كننده ای هم داشتند.
اگر همه برنامه های سازمان ملی فضایی چین در سال ۲۰۲۰ به خوبی پیش برود، این سازمان، ماموریتی معروف به "چانگ۵"(Chang’e-۵) را آغاز خواهد نمود كه مقرر است طی آن، ماه نوردی را برای حفاری سنگ های ماه پرتاب كند و سپس آنرا به زمین بازگرداند. سازمان ملی فضایی چین بعد از این كار، یك ایستگاه فضایی كاملا جدید را هم به فضا پرتاب خواهد نمود و نهایتا می خواهد طی مأموریت "Huoxing"، فضاپیمایی را به مریخ پرتاب كند.



1398/10/16
22:54:34
5.0 از 5
4184
تگهای خبر: آمریكا , الكتریكی , ایستگاه فضایی , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
نهایت علم