نهایت علم elmend
معاون صندوق نوآوری خبر داد:

رشد اعطای تسهیلات به شركتهای دانش بنیان

رشد اعطای تسهیلات به شركتهای دانش بنیان

به گزارش نهایت علم معاون توسعه صندوق نوآوری و شكوفایی با اعلان اینكه بتازگی رشد زیادی در اعطای تسهیلات به شركتها داشته ایم اظهار داشت:  مشاركت در حل مسائل اجتماعی، پشتیبانی از فناوریهای آینده از برنامه های ما در آینده است.



دكتر سیاوش ملكی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شكوفایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباب عملكرد یك ساله صندوق نوآوری و شكوفایی اظهار داشت: طی یك سال اخیر خدمات اعطا شده به شركتهای دانش بنیان رشد قابل توجهی داشته است.
رشد ۴ برابری اعطای تسهیلات دانش بنیان
وی اشاره كرد: صف متقاضیان دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شكوفایی با ابزارهای جدید طراحی شده در سال ۹۸ شكسته شده بطوریكه در سبد تسهیلات ارائه شده به شركت های دانش بنیان از آذر ماه ۹۷ تا اختتام بهمن ۹۸ در مجموع ۲۳۷۹ میلیارد تومان قرارداد منعقد و مبلغ ۲۰۰۵ میلیارد تومان نیز تسهیلات پرداخت شده است كه این امر نشان دهنده رشد ۴.۲ برابری اعطای تسهیلات است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شكوفایی با اعلان اینكه تسهیلات پرداخت شده در این مدت از سه طریق صندوق های پژوهش و فناوری، صندوق نوآوری و شكوفایی و سیستم منابع اهرمی صندوق نوآوری نزد بانكهای عامل صورت گرفته است، عنوان كرد: در این رابطه با همكاری ۱۲ بانك بیش از سه برابر منابع اهرمی به میزان ۱۵۱۹ میلیارد تومان با معرفی صندوق نوآوری و شكوفایی به شركت های دانش بنیان تسهیلات اعطا شده است.
وی اشاره كرد: همین طور با پرداخت ۲۶۹ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری زمینه فعالیت گسترده این صندوق ها بعنوان عاملان صندوق نوآوری و شكوفایی در سراسر كشور فراهم گشته است.

وی با اعلان اینكه یكی از رویكردهای صندوق نوآوری و شكوفایی در دوره جدید فعالیت هیئت عامل این صندوق، چابك سازی و بروكراسی زدایی از فرآیندهای ارائه خدمات و صدور ضمانت نامه برای شركت های دانش بنیان است، اظهار داشت: این خدمت همچون خدمات اولویت دار صندوق نوآوری و شكوفایی است كه با تسهیل حضور شركت های دانش بنیان در معاملات و مناقصات، زمینه تقویت توان تجاری شركت های دانش بنیان را فراهم می آورد.
ارائه ضمانت نامه بانكی به شركتهای دانش بنیان ۲۹ برابر گذشته
وی درباب كل مبلغ ضمانت نامه های صادر شده برای شركت های دانش بنیان از آذر ماه ۱۳۹۷ تا اختتام بهمن ۹۸ اظهار داشت: این ضمانت نامه به ارزش ۱۰۸۵ میلیارد تومان بوده كه این مبلغ بیش از ۲۹ برابر كل عملكرد گذشته صندوق نوآوری و شكوفایی بوده است؛ صدور ضمانت نامه بوسیله شبكه بانكی و مورد پذیرش تمامی كارفرمایان با ایجاد شرایط ترجیحی برای شركت ها انجام شده است.
وی اشاره كرد: فرآیندهای كاری مربوط به اعطای ضمانت نامه، بازبینی شده و میانگین زمان صدور ضمانت نامه به كمتر از یك هفته یعنی ۲۵ درصد كمتر از زمان قبلی در دوره های گذشته كاهش یافته است.
سرمایه گذاری بیش از ۱۴۸ میلیارد تومانی برای شركتهای دانش بنیان
ملكی فر در ادامه با اشاره به مدل سرمایه گذاری در صندوق نوآوری و شكوفایی اظهار داشت: در دوره جدید هیئت عامل صندوق نوآوری و شكوفایی، مدل سرمایه گذاری مستقیم بازبینی شده و مدل هم سرمایه گذاری و ضمانت سرمایه گذاری جایگزین آن شده است بطوریكه در یك سال اخیر بعد از بازبینی و طراحی مدلها، در تاسیس ۶ نهاد مالی خطرپذیر مشاركت و هم سرمایه گذاری در سبد ۳ صندوق پژوهش و فناوری تصویب شده است.
وی اضافه كرد: برمبنای آخرین گزارش در صندوق نوآوری و شكوفایی میزان سرمایه گذاری در دور جدید هیئت عامل صندوق، ۱۴۸ میلیارد و ۵۱ میلیون تومان بوده است.
ملكی فر عنوان كرد: منظور از سرمایه گذاری و مشاركت در طرح ها، تامین سرمایه لازم برای شركت های دانش بنیان و نوآور و مشاركت در سود یا زیان احتمالی این شركت ها است. در سرمایه گذاری تعهدی برای بازپرداخت منابع دریافتی وجود ندارد و بدیهی است وثیقه ای نیز برای اصل یا فرع مبالغ تخصیص داده شده ستاندن نخواهد شد. در این چارچوب صندوق در سود و زیان احتمالی برابر با سهم الشركه خود سهیم است.
ملكی فر درباب مدل توانمد سازی صندوق نوآوری و شكوفایی نیز اضافه كرد: پرداخت كمك بلاعوض برای ستاندن استانداردها و تاییدیه های داخلی و بین المللی، ثبت پتنت و حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و اعزام و پذیرش هیئت های تجاری همچون خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شكوفایی برای توسعه بازار شركت های دانش بنیان در دوره جدید فعالیت هیئت عامل صندوق نوآوری و شكوفایی است. در دور جدید هیئت عامل خدمات توانمندسازی بیشتر و متنوع تر دنبال شده است.
انعقاد تفاهم نامه های بیش از ۴میلیارد تومانی
به گفته معاون توسعه صندوق نوآوری و شكوفایی، خدمات توانمندسازی در سه بخش شبكه سازی و تبادل فناوری، شركت در نمایشگاه ها و آموزش و مشاوره است.
وی اضافه كرد: گزارش عملكرد صندوق نوآوری وشكوفایی تا اختتام بهمن ۹۸ نشان میدهد كه به صورت میانگین هر دو روز یك رویداد فناورانه در صندوق برگزار شده است، به این معنا كه در بخش شبكه سازی و تبادل فناوری، ۹۳۶ شركت مشاركت داشتند و ۱۲رویداد برگزار شده و ۱۴۸ خریدار بزرگ برای محصولات شركت های دانش بنیان تقاضا داشته اند و ۴۶۷۴ میلیارد تومان تفاهم نامه و قرارداد امضا شده است.
وی اضافه كرد: ۱۰۷۰ شركت از خدمات حضور در نمایشگاه های صندوق نوآوری و شكوفایی در دور جدید هیئت عامل بهره برده اند و در ۱۹۹ نمایشگاه حضور داشتند كه از این تعداد ۳۳ حضور نمایشگاهی به صورت پاویون شركت های دانش بنیان بوده است و ۱۷ هیئت تجاری پذیرش یا اعزام شده اند.
معاون توسعه نوآوری صندوق نواوری و شكوفایی افزود: علاوه بر آن ۲۳۴۹ شركت نیز از خدمات آموزش و مشاوره صندوق نوآوری و شكوفایی بهره برده اند كه این میزان شامل ۲۳ هزار و ۶۱۰ نفر ساعت آموزش، ۱۲۴۱ جلسه مشاوره و ۴۳ جلسه عارضه یابی بوده است.
حمایت از فناوریهای آینده
وی با اشاره به برنامه های در دست اقدام صندوق نوآوری و شكوفایی اظهار داشت: مشاركت در حل مسائل اجتماعی، مشاركت در حل مسائل راهبردی، كمك هزینه تحقیق و توسعه و پشتیبانی از فناوری های آینده از برنامه های آینده این صندوق برای تامین مالی و پشتیبانی از شركت های دانش بنیان است.


منبع:

1399/01/14
14:10:02
5.0 از 5
2936
تگهای خبر: آینده , بین المللی , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
نهایت علم