نهایت علم elmend
اولین فضانوردان آرتمیس قطب جنوب ماه را نمی بینند

مقصد اول برنامه آرتمیس عوض می شود

مقصد اول برنامه آرتمیس عوض می شود

ناسا می گوید نخستین فضانوردان پروژه بازگشت به كره ماه موسوم به ˮآرتمیسˮ ممكنست هیچ گاه از قطب جنوب ماه كه مقصد اصلی این پروژه است، بازدید نكنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، به گفته مقامات ناسا ۱۸ ماه است که ناسا روی پروژه بازگشت به کره ماه کار می کند تا فضانوردان خودرا در سال ۲۰۲۴ در قطب جنوب ماه فرود بیاورد، اما اگر اجرای این ماموریت بیش از اندازه پیچیده باشد، ممکنست لازم باشد که کمی عقب نشینی صورت گیرد و احتیاط در دستور کار قرار گیرد.
موضوع سایت فرود برنامه "آرتمیس" این هفته در دو رویداد جداگانه توسط مدیران ناسا عنوان شد که با اظهارات "جیم برایدنستاین" رئیس ناسا در شروع یک جلسه دیجیتالی در روز دوشنبه ۱۴ سپتامبر آغاز شد.
وی اظهار داشت: برای نخستین ماموریت یعنی "آرتمیس ۳"، هدف ما رسیدن به قطب جنوب ماه است، اما من تعجب نخواهم کرد اگر مثلاً تصمیم گرفته شود که قطب جنوب ماه برای "آرتمیس ۳" از دسترس بیرون رود که البته من الان نمی گویم که خواهد شد یا نمی گردد.
فشار فعلی ناسا برای بازگشت به ماه از مارس ۲۰۱۹ شروع شده است، زمانی که "مایک پنس" معاون رئیس جمهور آمریکا، ناسا را مامور کرد تا با هدف قرار دادن فرود در قطب جنوب ماه تا سال ۲۰۲۴، جدول زمانی خودرا برای بازگشت انسان به ماه تسریع کند. قطب جنوب ماه برای کاوشگران جذاب است، برای اینکه دارای یخ-آب های پنهان در دهانه های برخوردی تاریک ماه است؛ جایی که نور خورشید هیچ گاه نمی تواند به آن برسد.
یخ را حداقل از لحاظ نظری می توان به آب شرب، هوای قابل تنفس و سوخت موشک تبدیل کرد. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چه مقدار یخ در ماه وجود دارد و فرآوری و پردازش آن چقدر آسان است، اما سبب شده تا قطب جنوب ماه به اولویت ناسا برای فرود در ماه تبدیل گردد. این منطقه یک هدف مخصوص در زمینه توسعه حضور پایدار در ماه است که به عبارت دقیق تر، حضوری است که توسط خود ماه پایدار خواهد شد، به این معنا که انسان از منابع موجود در کره ماه برای ماندن در آنجا استفاده خواهدنمود و دیگر نیازی به حمل تجهیزات و منابع از زمین به ماه نخواهد بود.
اما حالا بنظر می رسد ناسا در حال آماده شدن برای تهیه یک برنامه پشتیبان است. دستیابی به قطب های ماه دشوارتر از مناطق استوایی آن است، بدین سبب اگر ناسا در این راه به موانعی برخورد کند، ممکنست یک مکان فرود ساده تر را برای سال ۲۰۲۴ جایگزین کند.
اگر ناسا بر مناطق استوایی ماه متمرکز شود، برخی از سایت های فرود جذاب پیش رویش خواهد بود که همچون آنها می توان به شش مکان فرود ماموریت های "آپولو" اشاره نمود که طی آنها، فضانوردان بین سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ قدم به ماه گذاشتند و آنرا کاویدند.
"برایدنستاین" اظهار داشت: سوال این است که خب، اگر مقرر است باردیگر به مناطق استوایی ماه بروید، چگونه چیزهای بیشتری خواهید آموخت؟ می توان استدلال کرد که با رفتن به مکان هایی که قبلا تجهیزاتی را در آن قرار داده ایم، چیزهای بیشتری می آموزیم. در آنجا نیز می توان اکتشافات علمی جدیدی کرد.
وی ادامه داد: بازدید مجدد از سایت فرود "آپولو" تأثیراتی فراتر از علم خواهد داشت. تنها تصور بازگشت به سایت اصلی آپولو بسیار شگفت آور خواهد بود. می خواهیم اطمینان حاصل نماییم که این سایت ها برای همیشه محافظت می شوند، بدین سبب من فکر می کنم در آنجا فرصت نیز وجود دارد.
همین طور باتوجه به اظهارات روز چهارشنبه(۱۶ سپتامبر) "کتی لوئدرز" مدیر ارشد اداره اکتشافات انسانی و عملیاتی ناسا بنظر می رسد که قطب جنوب ماه دیگر برای نخستین فرود "آرتمیس" مد نظر نیست. چونکه وی گفته است: ما واقعاً به دنبال گزینه های مختلف برای تصمیم گیری هستیم. ما به دنبال روش های مختلفی هستیم تا جوامع بیشتری را در این تصمیم مشارکت دهیم. ما می دانیم که هر کجا که ماموریت های اولیه بنشینند، علاقه زیادی وجود خواهد داشت و بدین سبب ما در واقع تلاش می نماییم راهی برای مشارکت بیشتر پیدا نماییم.



1399/06/30
21:48:55
5.0 از 5
1322
تگهای خبر: آمریكا , توسعه , دانش , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
نهایت علم