نهایت علم elmend

شناسایی یك انفجار رادیویی سریع در كهكشان راه شیری

شناسایی یك انفجار رادیویی سریع در كهكشان راه شیری

یافته های جدید پژوهشگران موسسه فضایی مك گیل و دانشكده فیزیك دانشگاه مك گیل، نشان میدهد كه مگنتار (نوعی ستاره نوترونی كه بنظر می رسد دارای یك میدان مغناطیسی بسیار قدرتمند است) می تواند منبع بعضی از انفجارهای سریع رادیویی (FRB) باشد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، بااینکه تحقیقات زیادی برای توضیح این پدیده انجام شده است، اما منبع آنها تا حالا دست نیافتنی و موضوع برخی بحث ها باقی مانده است. مگنتار (Magnetar) یا ستاره مغناطیسی (مغنااختر) نوعی ستاره نوترونی است که میدان مغناطیسی بسیار نیرومندی دارد.
در ۲۸ آوریل ۲۰۲۰، تیمی متشکل از ۵۰ دانشجو، محقق مقطع فوق دکترا و استاد با بهره گیری از "آزمایش نقشه برداری شدت هیدروژن کانادا" (CHIME)، یک انفجار رادیویی شدید غیرمعمول را که از یک مگنتار نزدیک واقع در راه شیری ایجاد شده، تشخیص دادند.
مطالعه ای که بتازگی در مجله "Nature" انتشار یافته است، نشان میدهد که شدت این انفجار رادیویی سه هزار برابر بیشتر از هر مگنتار است که تا حالا اندازه گیری شده است که این مساله این نظریه را که مگنتارها منشا حداقل برخی انفجارهای سریع رادیویی هستند، تقویت می کند. انفجارهای سریع رادیویی برای نخستین بار بیش از یک دهه پیش کشف شدند.
در نجوم رادیویی، یک انفجار رادیویی سریع(fast radio burst) یا "FRB" یک پالس رادیویی زودگذر با طول کسری از یک میلی ثانیه تا چند میلی ثانیه است که ناشی از برخی فرآیندهای نجومی با انرژی بالا است که هنوز درک نشده اند. در صورتیکه منبع آنها بسیار پرانرژی است، قدرت سیگنالی که از آنها به زمین می رسد، هزار برابر کمتر از ارسال سیگنال یک تلفن همراه در ماه به زمین است.
نخستین FRB توسط "دانکان لوریمر" و شاگردش "دیوید نارکویچ" در سال ۲۰۰۷ هنگام بررسی داده های آرشیوی پولسارها کشف شد و بنا بر این معمولاً از آن بعنوان "انفجار لوریمر"(Lorimer Burst) یاد می شود. از آن زمان تا حالا خیلی از انفجارهای رادیویی سریع همچون چندین مورد که به روش های به ظاهر نامنظم تکرار می شوند، به ثبت رسیده اند.
"زیگی پلونیس" (Ziggy Pleunis)، محقق این مطالعه اظهار داشت: تا کنون تمام انفجارهای سریع رادیویی که تلسکوپ هایی مانند CHIME ثبت کرده اند، در کهکشان های دیگر بوده اند که این مساله مطالعه آنها با جزئیات را بسیار دشوار کرده است.



1399/08/16
18:41:57
5.0 از 5
1288
تگهای خبر: آینده , انرژی , تحقیقات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
نهایت علم