نهایت علم elmend

آغاز مجدد آزمایش های ابرموشك ناسا

آغاز مجدد آزمایش های ابرموشك ناسا

نهایت علم: ناسا بعد از توقف در آزمایشات ابر موشک ناسا موسوم به ˮSLSˮ بار دیگر آنرا از سر گرفته است.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، چند روز بعد از آنکه ناسا دو تفاهم نامه بین المللی مربوط به ماموریت های برنامه بازگشت به کره ماه موسوم به "آرتمیس" را امضا کرد، خبرهای خوبی از آزمایش موشک "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) که با تأخیر روبه رو شده بود، داده است.
ناسا در اطلاعیه ای اعلام نمود: آزمایشات "اجرای سبز" روی ابرموشک جدید "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) که مقرر است برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۲۱ پرتاب شود، باردیگر در حال حرکت به جلو است.
ناسا اعلام نموده که حال این موشک خوب است، اما مسائل مربوط به دما در تجهیزات زمینی برای انتقال سوخت به مخزن، آزمایشات آنرا در مرکز فضایی "استنیس" ناسا در می سی سی پی با تاخیر مواجه کرده بود.
گفته می شود حالا چند روزی است که ناسا و "بوئینگ" آغاز به از سرگیری آزمایشات SLS کرده اند که شامل بارگیری کامل هیدروژن مایع و اکسیژن مایع در مخازن مرحله اصلی این موشک موسوم به "تمرین لباس مرطوب" در این هفته است.
ناسا اظهار داشت: بعد از اتمام "تمرین لباس مرطوب"، تیم عملیات چند روز به تجزیه و تحلیل داده ها می پردازد تا مشخص شود آیا ناسا آماده است تا آزمایش نهایی را که شامل روشن کردن هر چهار موتور موشک، شبیه سازی شمارش معکوس و راه اندازی ماموریت "آرتمیس ۱" است، انجام دهد.
ناسا اضافه کرد: تاریخ آزمایش روشن کردن موتورها بعد از آنالیز داده های "تمرین لباس مرطوب" تعیین خواهد شد.
مقرر است موشک SLS که هم اکنون در حال آزمایش است، در اواخر سال ۲۰۲۱ فضاپیمای "اوریون"(Orion) را به صورت بدون سرنشین به مدار ماه ببرد. این ماموریت موسوم به "آرتمیس ۱" باید پیش از پرواز ماموریت سرنشین دار "آرتمیس ۲" در مدار ماه که برای انجام در سال ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است، صورت گیرد تا ناسا سرانجام فضانوردان خودرا در طول ماموریت "آرتمیس ۳" تا سال ۲۰۲۴ بر روی ماه فرود بیاورد.
"جان هانیکات" مدیر برنامه SLS در مرکز پرواز فضایی "مارشال" ناسا در آلاباما درباره ماموریت "آرتمیس ۱" اظهار داشت: ما در حال رسیدن به جایی هستیم که اختلاف بسیار کمی در زمان بندی هایمان نسبت به تعهد خود به تاریخ تحویل داریم.
پرواز بموقع موشک SLS نه فقط برای ناسا بلکه برای شرکای بین المللی آن نیز اهمیت دارد. اوایل این هفته، هم آژانس فضایی اروپا و هم آژانس فضایی کانادا اعلام نمودند که توافق نامه های مربوط به شرکت در برنامه "آرتمیس" را با ناسا امضا کرده اند. آژانس فضایی کانادا همین طور اعلام نمود که با یک فضانورد که هنوز نامش فاش نشده است، در "آرتمیس ۲" در سال ۲۰۲۳ شرکت خواهد داشت. این نخستین باری است که یک غیر آمریکایی از جانب ناسا مدار زمین را ترک می کند.
سرعت ماموریت های "آرتمیس" نه فقط به آزمایش SLS بستگی دارد، بلکه به بودجه و سایر فناوری های در رابطه با برنامه بازگشت به ماه نیز وابسته است. فشار بر روی ناسا برای تحقق این برنامه تا سال ۲۰۲۴ توسط "دونالد ترامپ" در سال ۲۰۱۹ رسماً تنظیم شد، در صورتیکه قرار بود این برنامه در سال ۲۰۲۸ محقق شود.
حالا با وجود شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ فشار اقتصادی در سراسر جهان مشاهده می شود و به همین دلیل نیز هنوز بودجه مالی ۲۰۲۱ ناسا نهایی نشده است. این در حالیست که دولت جدید ایالات متحده به ریاست "جو بایدن" در ژانویه زمام امور را به دست خواهد گرفت و احیانا ایده ها و برنامه های خاص خودرا برای برنامه های اکتشافی ناسا خواهد داشت.
ناسا همین طور نیاز به آزمایش تجهیزات استقرار در ماه مانند لباس های فضایی پیش از تأیید آنها برای پرواز دارد.




منبع:

1399/10/01
18:29:50
5.0 از 5
1200
تگهای خبر: آمریكا , آنالیز , بین المللی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
نهایت علم