نهایت علم elmend

ابداع یك فناوری برای تشخیص بادام های تلخ!

ابداع یك فناوری برای تشخیص بادام های تلخ!

نهایت علم: پژوهشگران اسپانیایی، روشی ابداع نموده اند که می تواند بادام های شیرین را از بادام های تلخ تفکیک کند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، همه افراد گاهی اوقات بعد از جویدن یک بادام، طعم تلخ و نامطبوعی را در دهان خود احساس کرده اند. مقصر این ماجرا، ترکیبی موسوم به "آمیگدالین" (Amygdalin) است که هنگام تماس با آنزیم های موجود در بزاق، به گلوکز، بنزآلدهید و هیدروژن سیانید تجزیه می شود.
پژوهشگران "دانشگاه کوردوبا"(University of Cordoba) در اسپانیا، برای کاهش این غافلگیری ناخوشایند، روشی را ابداع نموده اند که می تواند سطح آمیگدالین موجود در آجیل های تجزیه شده با پوست و بدون پوست را پیش بینی نماید و به طبقه بندی بادام های تلخ و شیرین در مقیاس صنعتی بپردازد.
این سیستم جدید، از روش "طیف شناسی فروسرخ نزدیک"(NIRS) بهره می گیرد که می تواند مقدار زیادی از یک محصول را در لحظه و بدون نیاز به آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کند.
پروفسور "دولورس پرز مارین"(Dolores Pérez Marín)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: کاربرد این فناوری برای بخش کشاورزی، بسیار مورد توجه است. بااینکه تلخی بادام در طبیعت می تواند برای جلوگیری از خوردن برخی بذرهای خاص توسط جانوران مفید باشد اما در مقیاس صنعتی، هیچ مزیتی ندارد و حتی می تواند معایبی مانند طعم ناخوشایند، کاهش ارزش محصول و مشکلات احتمالی ایمنی غذایی را به همراه داشته باشد.
سنسورهای طیف شناسی فروسرخ نزدیک از نظر فنی، پرتویی از نور را به کار می گیرند که هنگام تعامل با ماده آلی، سیگنال منحصر به فردی را برای هر نمونه محصول برمی گرداند.
"میگوئل وگا کاستلوته"(Miguel Vega Castellote)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: سنسورهای قابل حمل که سیگنال های آنها به ابداع مدلهای پیش بینی کمک می کنند، می توانند با اسکن سریع و غیرتهاجمی محصول، به تجزیه و تحلیل پارامترهای متفاوت آن بپردازند.
استفاده از فناوری طیف شناسی فروسرخ نزدیک که پژوهشگران تجربه زیادی در مورد کاربرد آن با محصولات غذایی دارند، خصوصاً در تشخیص زودهنگام تقلب احتمالی و مشخص کردن هویت مواد غذایی، بسیار مفیدست.
این گروه پژوهشی، پروژه دیگری را با هدف تشخیص بادام های شیرین از نمونه های تلخ آن آغاز نموده است. پروفسور "ماریا ترزا سانچز پیندا د لاس اینفانتاس"(María Teresa Sánchez Pineda de las Infantas)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: سیستم آزمایش شده در این پژوهش می تواند در هر قسمت از زنجیره مورد نظر همچون هنگام دریافت، پردازش و حمل و نقل اجرا شود و شاید بتوان از آن بعنوان یک روش هشدار سریع و مقرون به صرفه بهره برد.
این پژوهش، در "Journal of Food Engineering" به چاپ رسید.




منبع:

1399/11/12
13:33:52
0.0 / 5
188
تگهای خبر: پژوهشگر , چاپ , دانش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
نهایت علم