نهایت علم elmend

جهش جدید ویروس كرونا در فنلاند

جهش جدید ویروس كرونا در فنلاند

به گزارش نهایت علم آزمایشگاهی در فنلاندی جهش جدیدی در کروناویروس کشف کرده است. نمونه ی گرفته شده در ارتباط با جنوب فنلاند است. میزان شیوع، بیماری زایی و واگیر این ویروس هنوز معلوم نیست.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، آزمایشگاه ویتا و موسسه ی بیوتکنولوژی دانشگاه هلسینکی فنلاند جهش جدیدی در ویروس کرونا را کشف کردند. نمونه ی مورد بررسی از فنلاند جنوبی گرفته شده بود.
آزمایشگاه ویتا در اطلاعیه ای اعلام نمود این نوع جدید "Fin-۷۹۶H" نام گذاری شده و خصوصیت هایی که در انواع آفریقایی و انگلیسی دیده شد در این نوع هم وجود دارد.
انواع زیادی از کروناویروس در سرتاسر جهان یافت شده که حدودا همه ی آنها از خویشاوندان ویروس های انگلیسی، آفریقای جنوبی، برزیلی و یا ژاپنی هستند. بر بر اساس گزارش انتشار یافته نوع جدید کشف شده در فنلاند با همه ی آنها فرق دارد. گرچه از نسل ویروس های قبلی است اما به نظر نمی رسد روند تکاملی هیچ کدام از آنها را طی کرده باشد.
هنوز معلوم نیست این نوع جدید از کجا منشا گرفته اما احتمال دارد این نوع جدید جایی خارج از فنلاند بوجود آمده باشد چونکه جمعیت فنلاند در مقایسه با سایر کشورها عفونت ویروسی کمتری داشته است.
برخی جهش ها سبب افزایش واگیر ویروس می شود بعضی دیگر بر روی تاثیرگذاری واکسن ها اثر می گذارند.
طبق گفته ی آزمایشگاه ویتا این ویروس جدید هر دو نوع جهش را انجام داده است. علاوه بر آن این نوع جدید در بخشی که توسط آزمایش PCR تشخیص داده می شود هم جهش کرده است. ازاین رو شاید همه ی آزمایش های PCR نتوانند جهش های جدید را تشخیص دهند. در آزمایش PCR معمولا مناطق دارای ژنوم ویروس مورد بررسی قرار می گیرد. در فنلاند حداقل دو منطقه ژنومی مورد بررسی قرار می گیرند.
متخصص میکروبیولوژی ویتا دکتر ساکاری جوکیرانتا(Sakari Jokiranta) در بولتین می گوید: شاید روش کشورهای دیگر این گونه نباشد ازاین رو نتایج ما از اهمیت جهانی برخورددار است.
جهش در ویروس ها موضوعی عادی است و امکان دارد انواع جدید واگیردارتر و یا خطرناک تر نباشند. شواهد جدید در مورد این انواع هنگامی به دست می آید که اطلاعات بیشتری از آنها در دسترس باشد.
دکتر تارو مری(Taru Meri) میکروبیولوژیست ویتا می گوید: هنوز اطلاعاتی درباره ی واگیر، شیوع و بیماری زایی ویروس نداریم.
به گفته این آزمایشگاه، این ویروس مانند جهش "N۵۰۱Y" که تلفیقی از انواع انگلیسی، آفریقایی و برزیلی بود نیست.
در مرحله ی بعدی ژنوم ویروس به صورت کامل توالی یابی می شود تا تغییرات آن بررسی شود و سپس می توان آنرا با انواع دیگر مقایسه کرد.
مری می گوید: سوال این جاست که آیا می توان انواع دیگری در همان محیط یافت و آیا خصوصیت های جدید دیگری وجود دارد که بر روی عفونت و واگیر ویروس تأثیر بگذارد و آیا تغییر مهمی در توالی ژنومی ویروس رخ داده که همه باید آنرا بدانند یا خیر.




منبع:

1399/11/30
18:14:26
0.0 از 5
947
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
نهایت علم