نهایت علم elmend
ستاری؛

انتخاب سیاسی در زمینه علم و فناوری مسموم کننده است

انتخاب سیاسی در زمینه علم و فناوری مسموم کننده است

به گزارش نهایت علم معاون علمی و فناوری با اعلان اینکه انتخاب سیاسی در زمینه علم و فناوری مسموم کننده است، اظهار داشت: طی هشت سال اخیر هیچ گاه انتصاب سیاسی نداشتم.



به گزارش نهایت علم به نقل از مهر، سورنا ستاری در نوزدهمین اجلاس سالیانه و معرفی بالاترین های پارک فناوری پردیس که امروز بصورت آنلاین در محل پارک فناوری پردیس انجام شد با اعلان اینکه توسعه یک مفهوم فرهنگی است، اظهار داشت: باید فرهنگ تغییر کند تا توسه محقق شود؛ اگر مشکل فرهنگی در کشور تغییر کند، سایر مشکلات پایین دستی نیز برطرف خواهد شد.
وی با اعلان اینکه با وجود این که مشکلات ما از جنس نرم افزاری است ما به دنبال راهکارهای سخت افزاری هستیم، اشاره کرد: اما به هر حال کارهای بزرگی طی ۲۰ سال اخیر در زمینه علم و فناوری انجام شده است و بابت این کارها خون جگرها خورده شده است؛ اما خوب است که می بینیم درحال رسیدن به نتیجه هستیم و این از همه مهم تر است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلان اینکه حکومت ما، حکومت چاقی است از این جهت که کلی نیروهای انسانی خوب و قوانین نامتناقض داریم که این خاصیت حکومت های بر پایه اقتصاد نفتی است، اضافه کرد: این به خودی خود با نوآوری مبارزه می کند و اگر بخوایم تزریق نوآوری در این حکومت داشته باشیم کار راحتی نخواهد بود.
به گفته وی، باید خیلی کتک بخوریم تا تکنولوژی را وارد سیستم کنیم؛ تزریق نوآوری در کشورمان کار راحتی نیست برای اینکه در ابتدای کار، اول به آن بی توجهی می شود، بعد مورد تمسخر قرار می گیرد و بعد از ورود به مبارزه و تهدید می توانیم مراحل تزریق نوآوری را رد کنیم؛ اینجاست که همه درب ها به روی ما باز می شود اما پس از گذراندن مراحل زیاد!.
ستاری اضافه کرد: ما حالا در بخش اقتصاد دانش بنیان این مراحل را رد کرده ایم و درحال کتک خوردن هستیم ولی واقعیت این است که پیروزی های قابل توجهی به وجود آمده و نظرات مسئولان و وزرا نیز تغییر کرده است.
وی اشاره کرد: ما نیاز به ایده ها، نوآوری ها و نیروهای انسانی جدید داریم که این اکوسیستم را به خود آلوده کرده است.
وی با اعلان اینکه حالا در مرحله ای هستیم که مجلس، اتاق تجاری و... قابل قیاس با دوره های قبل نیستند و کاملاً با مفاهیم دانش بنیان آشنایی دارند، اظهار داشت: ۱۵ الی ۱۶ شرکت دانش بنیان در اتاق تجاری فعالیت می نمایند و این در حالی بود که دوره های قبل شرکت های عضو اتاق تجاری تنها نماینده شرکت های خارجی و وارداتچی بوده اند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر پشتیبانی از جوانان در کشور برای استقبال از نوآوری اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۶۰۰۰ شرکت دانش بنیان، ۷ الی ۸ هزار استارت آپ، ۴۷ پارک علمی و فناوری و... فعالیت می نمایند. هم اکنون هم دیدگاه دانشگاهها نسبت به کارآفرینی تغییر کرده و این مساله در سالهای قبل موضوعی جدید بود.
وی افزود: هر کسی که در دولت هم فکر ما است هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد؛ ما هر کسی را شبیه خودمان پیدا نماییم کمک می نماییم حالا این افراد چه در بخش خصوصی چه دولتی باشند. باید از همفکر ها و همپاهای خود حمایت نماییم.
«سیاسی بازی» یکی از اشکالات در زمینه فناوری
وی تاکید کرد: یکی از اشکالات در زمینه فناوری «سیاسی بازی» است و این خیلی بد است؛ اما من طی هشت سال اخیر هیچ گاه انتصاب سیاسی نداشتم و در این خصوص هم خیلی ها به ما انتقاد می کردند؛ تفکر افراد برایم مهم بوده است و همین تفکرات را باید ارج نهاد؛ برای اینکه انتخاب سیاسی در زمینه علم و فناوری مسموم کننده است. این که فکر نماییم چه کسی همفکر سیاست های ما است، خطرناک خواهد بود.
ستاری افزود: همه تلاش ام این بوده که بتوانیم این سال ها مدیریت ثابتی داشته باشم و موضوع ثبات را در پیش بگیرم که همین موجب تحول شده است. خوشحالم این ثبات مدیریت موجب وقوع اتفاقات خوب شده و نظرات افراد عوض شود تا با ایده های جدید کارها به نتیجه برسند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: وظیفه اول این معاونت، تزریق نوآوری به بخش های مختلف کشور همچون قوه قضاییه، مققنه و اجرائیست که بصورت فرادستگاهی دراین زمینه فعالیت می کند تا با روش خود بتواند کشور را به پیشرفت برساند.
وی با اعلان اینکه همین موجب می شود تا با روش های موثر راهکارهای با هزینه کمتر را در پیش بگیریم تا پیشرفت کشور مثمر ثمر واقع شود، اضافه کرد: ما چه باشیم و چه نباشیم، این راه باید ادامه پیدا کند برای اینکه موضوع دانش بنیان ها به مرحله بلوغ رسیده و تا حالا هم زایش خوبی داشته است.
ستاری با تاکید بر این که هم اکنون همزبان های ما زیاد شده اند، اظهار داشت: برای من مشعوف کننده است که مدیران شرکتها حرف های خودمان را به خودمان پس می دهند و می بینیم که به شدت تأثیرگذار بوده ایم.
وی در خطاب به مدیران شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: باید یکپارچه حرکت کرد و کل چهره پارک فناوری پردیس را باید تغییر داد برای اینکه این زیرساخت آماده است و زمینه ایجاد شهر فناوری کشور را دارد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: خیلی از شهرهای اطراف تهران خوابگاه هستند و باید این مساله عوض شود و از دنیا افراد دانشی را همچون پردیس جذب کند؛ این باید هدف غایی باشد.


منبع:

1400/07/20
10:35:20
5.0 از 5
993
تگهای خبر: آنلاین , استارت آپ , تكنولوژی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
نهایت علم