ناسا آهنگ زمین را در فضا پخش می کند
دانشمندان ناسا فکر می کنند که ˮدرختان آوازخوانˮ می توانند ما را به جهانی دیگر نزدیک کنند و قصد دارند از هم نوایی درختان به روشی جالب، بدین منظور استفاده کنند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، پروژه ای به رهبری گروهی از دانشمندان ناسا که هنر و علم را با هم درآمیخته است، تحت عنوان "درخت زندگی"(The Tree of Life) می خواهد زمین و فضا را بوسیله آوازی که دو قرن طول خواهد کشید، به هم متصل کند.
و این هم نوایی غیرمعمول بوسیله امواج رادیویی بین یک فضاپیما در مدار نزدیک زمین و مجموعه ای از درختانی که به شکل یک سیستم آنتن زنده آماده شده اند، منتقل می شود.
این خبر مثل یک فیلم علمی-تخیلی بنظر می رسد و هرچه بیشتر در مورد آن بدانید جالب تر می شود. در حقیقت این پروژه بعنوان قسمتی از یک تلاش بزرگتر برای طراحی یک فضاپیمای بالقوه در آینده که قادر به رسیدن به سیاره "پروکسیما بی" که یک سیاره فراخورشیدی واقع در فاصله ۴.۲ سال نوری از ما است، شروع شده است.
این سیاره فراخورشیدی از این جهت خاص است که دمای آن تقریباً شبیه به زمین است و به اندازه ای ملایم است که آب مایع می تواند روی سطح آن وجود داشته باشد و بدین سبب می تواند میزبان حیات باشد. با این وجود، با فناوری های فعلی ما، رسیدن به این سیاره حدود ۶۳۰۰ سال طول می کشد. بدین سبب دانشمندان به دنبال پیشرفت هایی هستند که مرزهای طول عمر تکنولوژیکی را جابجا کند.
ایده این است که درختان به سنسورهای دیجیتال مجهز خواهند شد که تغییرات محیط اطراف شان را تشخیص دهند. سپس نرم افزار سفارشی ناسا، آن داده ها را به فرکانس های صوتی تبدیل می کند که به فضاپیمای حاضر در مدار زمین منتقل می شود. سپس فضاپیما در مرحله بعدی، اطلاعات مربوط به قابلیت عملیاتی خودرا ارسال خواهدنمود.
"جولیا کریستنسن" رییس "بنیاد آهنگ فضایی" که در نقطه تقاطع علم و هنر قرار دارد، توضیح داد: همانطور که نور، آب و دما در درخت تغییر می کند، آهنگ، حجم صدا و صدای کلی این آهنگ نیز تغییر می کند.
وی ادامه داد: در کوتاه مدت، زمانی که روز به شب تبدیل می شود، با عبور ابرها از روی درخت، تغییر فصل ها و غیره، تغییراتی را در این آهنگ می شنویم. اما در دراز مدت، طی دهه ها یا قرن ها ما شاهد تغییرات عمده جهانی در آب و هوا و سایر تغییرات در سیاره خود خواهیم بود.
در صورتیکه پژوهشگران این پروژه می توانستند تقریباً هر چیزی را برای واسطه گری در این سیستم ارتباطی آزمایشی انتخاب کنند، آنها تصمیم گرفتند درختان را انتخاب کنند، برای اینکه آنها چندین دهه به حیات خود ادامه می دهند و داستانی فراگیرتر از زندگی روی زمین را روایت می کنند.
فضاپیمای مورد استفاده در این آزمایش که انتظار می رود بطور مداوم برای ۲۰۰ سال کار کند، هنوز ساخته نشده است. با این وجود، طبق گفته "استیو ماتوسک" مدیر طراحی های مفهومی پیشرفته در آزمایشگاه نوآوری ناسا اعلام نموده است که این تیم آزمایش نمونه های اولیه مبتنی بر تاسواره ها را از سال آینده شروع خواهدنمود و اگر همه چیز طبق برنامه جلو برود، دو درختِ اول آغاز به نواختن آهنگ های خود در نیویورک و لس آنجلس خواهند کرد.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب