توسط محققان كشور انجام شد؛
استفاده از کانی های رسی برای بهینه سازی دوز مصرفی آنتی بیوتیک ها
به گزارش نهایت علم محققان کشور موفق شدند از کانی های رسی در تولید داروهای زیست سازگار بهره ببرند.
به گزارش نهایت علم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نونا سلیمانپور مقدم دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تهیه ترکیب دارویی پلیمری زیست سازگارپذیر بر پایه کانی های رسی » اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، تهیه ترکیب دارویی بود که با بهبود اثربخشی درمانی و کاهش عوارض جانبی همراه باشد.
وی اضافه کرد: فرمولاسیونی که در این پروژه تهیه کردیم می تواند به عنوان پیش ماده جهت تهیه چسب زخم های آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت و التهاب هم به کاربرده شود.
وی تصریح کرد: با عنایت به سابقه خوبی که رس ها در صنعت داروسازی دارند و این که سالهاست علاوه بر مواد فعال، به عنوان مواد جانبی در محصولات دارویی مورد استفاده قرار می گیرند، بر آن شدیم تا از کانی های رسی به عنوان بستر اصلی ترکیب دارویی بهره ببریم.
سلیمانپور با اشاره به اینکه برای انجام این پروژه سه فرمولاسیون پیشنهادی سنتز شد که بهترین آن ترکیب بیولوژیکی بود، اضافه کرد: در نهایت به یک رهایش کنترل شده ای از دارو در محیط شبیه سازی شده بدن انسان رسیدیم.
وی اضافه کرد: در واقع ترکیب دارویی بدست آمده توانست خاصیت درمانی در نقطه تأثیر گذار را فراهم آورد و در تمام طول مدت درمان خاصیت درمانی را حفظ کند و از همه مهم تر عوارض جانبی دارو را کم کرد.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: امید داریم داروی اصلاح شده به مبارزه با مقاومت انتی بیوتیک ها کمک نماید و عفونت ها را در زمان کوتاهتری درمان کند.
به گفته دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دردنیا تحقیقات زیادی روی انتی بیوتیک ها انجام شده اما همگی برپایه مواد شیمیایی بوده و در ایران براحتی در دسترس نیست.
وی افزود: در این طرح با استفاده از کانی های رسی که یک ترکیب ارگانیک و سازگار با محیط زیست، ارزان و در دسترس می باشد بهره بردیم.
سلیمانپور اظهار داشت: این مطالعات در آزمایشگاه شیمی دانشکده معدن به مدت سه سال انجام شد و چهار مقاله از مراحل انجام این پروژه در مجلات معتبر خارجی چاپ شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب