نهایت علم elmend

تولید ترکیب های بیولوژیک جایگزین سموم کشاورزی در یک شرکت دانش بنیان

تولید ترکیب های بیولوژیک جایگزین سموم کشاورزی در یک شرکت دانش بنیان

به گزارش نهایت علم، یک شرکت دانش بنیان توانسته است با طراحی و تولید برخی ترکیبات بیولوژیک، جایگزین موثری برای سموم کشاورزی پیدا کند.



به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، این شرکت دانش بنیان در زمینه گیاه پزشکی و تولید ترکیبات بیولوژیک خاک فعالیت می کند و توانسته است در سالهای گذشته، محصولات موثری طراحی و تولید نماید که جایگزین سموم کشاورزی شده اند.

مجتبی مرادزاده اسکندری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: حوزه فعالیت ما در دو قسمت، سازمان یافته است؛ در حوزه اول مشغول تولید ترکیبات بیولوژیکی هستیم که جایگزین سموم هستند. در واقع این ترکیب های بیولوژیک در حوزه هایی قابل استفاده هستند که استفاده سم برای رفع مشکل بیماری های گیاهی هیچ تاثیری ندارد، مانند بیماری های ریشه و طوقه. در قسمت دوم هم شرکت در جایی که سموم کارایی ندارند، در زمینه مشاوره گیاه پزشکی و تغذیه گیاهی فعالیت دارد.

اسکندری بیان نمود: فرآیند کاری ما بدین شکل است که وقتی وارد یک مزرعه می شویم، ابتدا بررسی می نماییم که مزرعه گرفتار چه بیماری هایی است؟ سپس بر مبنای بیماری ها، ترکیب های بیولوژیکی را معرفی و سفارش می نماییم. در واقع ترکیب های بیولوژیک، ارگانیزم های زنده ای هستند که در خود خاک وجود دارند، اما برخی خاک ها از نظر داشتن این ترکیبات فقیر هستند و ما تلاش می نماییم این ترکیب ها را تقویت و به خاک اضافه نماییم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار نمود: معتقدیم که مصرف سم باید منطقی باشد؛ یعنی از سم صحیح در زمان صحیح و به میزان درست استفاده گردد. در حوزه کشاورزی در بعضی مناطق بیماری هایی وجود دارد که سم کارایی لازم را ندارد و باید از ترکیب های دیگری استفاده نماییم. این ترکیب ها، نخستین کاری که می کنند اینست که روی ریشه را می پوشانند و بر سر پوشش ریشه با پاتوژن ها رقابت می کنند و میزان مقاومت گیاه را بالا می برند؛ در حالیکه اگر سم را وارد خاک نماییم، تمامی موجودات مفید و مضر خاک را از بین می برد و اکوسیستم خاک را گرفتار مشکل می کند. امروزه در دنیا به جای استفاده از سم، تلاش بر غنی کردن خاک ها دارند.

وی افزود: این کاری است که کنترل بیولوژیک خوانده می شود، یعنی بیماری های خاک و بذر را رصد کردن و با کمترین صدمه به درمان آن ‍ ها بپردازیم. ما اگر بتوانیم در کشور خود از تمام جایگزین ها به درستی استفاده نماییم، سالانه 35 تن مصرف نابه جای سم را کاهش خواهیم داد. از طرفی، ماده موثره تولید سم از خارج کشور وارد می شود و عرضه راهکارهای جایگزین به پیشگیری از خروج ارز در کشور هم یاری خواهد رساند.

به گفته اسکندری، ترکیب های بیولوژیکی که این شرکت تولید کرده است، در استانهای اصفهان، کرمان، هرمزگان، همدان، اردبیل خراسان شمالی، جنوبی و رضوی و سیستان وبلوچستان استفاده شده و الان جای خویش را در بین کشاورزان و باغداران پیدا کرده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اضافه کرد: با عنایت به این که یکی از کارهای شرکت ما عرضه مشاوره گیاه‎پزشکی به کشاورزان است، تلاش کردیم در هر منطقه، رفت و آمد کارشناسان شرکت را بیشتر نماییم و این کارشناسان با کشاورزان وارد گفتگو شدند، کلاس ترویجی برگزار کردند، نمونه های آزمایشی بررسی گردید و امروز خود کشاورزان به این نتیجه رسیده اند که استفاده از ترکیب های بیولوژیک در کشت و کار آنها موثرتر است. برای مثال، برخی بیماری های توتون را تشخیص دادیم و بر مبنای آنها ترکیب های بیولوژیکی را به خاک افزودیم. این ترکیب ها را به کشاورزان استان گلستان عرضه دادیم و آنها سال جاری خود به دنبال این محصول آمده اند.

وی تصریح کرد: پیش از این نمونه هایی از محصولات خویش را به برخی کشورهای همسایه عرضه دادیم و آنها اظهار رضایت کردند و به دنبال این هستیم تا پیش زمینه های صادرات خویش را به کشورهای منطقه فراهم نماییم و طبیعتا در این حوزه صندوق نوآوری می تواند کمک های شایانی به صادرات ما داشته باشد.

اسکندری در رابطه با تسهیلاتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: من به نوبه خود از حمایت ها و اقداماتی که صندوق نوآوری در زمان برگزاری نمایشگاه جامع کشاورزی به ثمر رساند تقدیر می کنم. پاویون اختصاصی شرکتهای دانش بنیان که با حمایت صندوق برگزار شده بود جایی در خور و برازنده بود و سبب بهتر دیده شدن محصولات و فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان شد.





منبع:

1401/12/13
09:28:54
5.0 از 5
244
تگهای خبر: تولید , دانش , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
نهایت علم