نهایت علم elmend

شارژ وسایل الكترونیكی بوسیله ی امواج وای -فای!

شارژ وسایل الكترونیكی بوسیله ی امواج وای -فای!

نهایت علم: پژوهشگران سال ها تلاش کردند تا انرژی امواج رادیویی را برای شارژ کردن دستگاه های کوچک از محیط جمع آوری کنند و امروزه منابع قوی تری از این سیگنال ها به نسبت شبکه های وای فای وجود دارد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، محققان رویکرد جدیدی برای به دام انداختن این امواج به وجود آورده اند. یک تراشه ی جدید می تواند این فرکانس ها را به انرژی مورد نیاز یک ال ای دی(LED) کوچک و احیانا سایر وسایل الکترونیکی و حسگرها تبدیل کند.
طی سال ها ما شاهد تحقیقاتی در جهت یافتن راهی برای تبدیل امواج رادیویی مانند امواج وای فای(Wi-Fi) به انرژی بودیم. تعدادی از این تحقیقات نتایج امیدوار کننده ای داشتند. هدف این است که این امواج بی سیم را که در حال هدر رفتن است به انرژی تبدیل نماییم اما تهیه میزان قابل توجهی انرژی از این امواج تا حالا موضوعی چالش برانگیز بوده است.
این تکنولوژی جدید توسط دانشمندان دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه توهوکو ژاپن به وجود آمده است. آنها از دستگاهی به نام "spin-torque oscillators" استفاده کردند. این دستگاه های گونه هایی نسبتا جدید و کوچک با قابلیت تولید امواج میکروویو هستند اما تا حالا تنها توانستند خروجی انرژی کمی داشته باشند.
دانشمندان امیدوارند با قرار دادن چند دستگاه از این دسته بر روی یک تراشه بتوانند خروجی آنرا بالا برند، اما آنها با مشکلاتی نیز روبرو بوده اند، نویسندگان این مقاله ی طراحی جدیدی انجام داده اند و هشت مورد از این دستگاهها را طوری در کنار هم قرار دادند که مشکل طراحی های قبلی را ندارد. این دستگاه قادر بود امواج رادیویی ۲.۴ گیگاهرتزی را که توسط سیگنال های وای -فای ایجاد می شود به جریان مستقیم برق تبدیل کند. این جریان از یک خازن گذشته و یک ال ای دی ۱.۶ ولتی را روشن می کند. شارژ شدن خازن برای مدت پنج ثانیه به روشن ماندن ال ای دی به مدت یک دقیقه کمک می نماید حتی زمانی که منبع انرژی قطع شود.
دکتر یانگ هیونسو(Yang Hyunsoo)، نویسنده ی این مقاله می گوید: امواج وای-فای ما را احاطه کرده اند و هنگامی که از آنها برای اتصال به شبکه ی اینترنت استفاده نمی نماییم هدر می روند. آخرین نتایج به دست آمده ی ما قدمی به سمت تبدیل امواج رادیویی به یک انرژی تجدیدپذیر و کاهش نیاز به باتری است.
با این روش دستگاه های الکتریکی و حسگرها بطور بی سیم با بهره گیری از امواج رادیویی شارژ می شوند.
پژوهشگران حالا می خواهند با افزایش تعداد دستگاه های "spin-torque oscillators" جمع آوری انرژی از محیط را بالا برند و راه هایی برای شارژ کردن دستگاهها و سنسورهای الکترونیکی بیابند.




منبع:

1400/02/30
22:34:31
5.0 از 5
970
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
نهایت علم