نهایت علم elmend

شواهدی از فعالیت آتشفشانی انفجاری در سیاره زهره

شواهدی از فعالیت آتشفشانی انفجاری در سیاره زهره

نهایت علم: پژوهشگران دانشگاه کرنل آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند آثار گاز فسفین موجود در سیاره زهره به فعالیت آتشفشانی این سیاره اشاره دارد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پاییز سال قبل دانشمندان گفتند که مقدار کمی از گاز فسفین در جو بالایی این سیاره یافت می شود.
حالا دانشمندان می گویند یک امضای زمین شناسی شواهدی از آتشفشان های انفجاری در این سیاره مرموز را نشان میدهد.
"جاناتان لونین"(Jonathan Lunine) استاد فیزیک و مدیر گروه بخش نجوم دانشگاه کرنل اظهار داشت: فسفین اطلاعاتی درباره زیست شناسی این سیاره به ما نشان نمی دهد بلکه اطلاعاتی درباره زمین شناسی آن سیاره به ما ارائه می دهد و این اطلاعات به این سیاره ای اشاره دارد که امروزه یا در گذشته های نه چندان دور در آن پدیده آتشفشان خیزی انفجاری فعال رخ داده است.
آتشفشان خیزی(Volcanism‎) به پدیده فوران سنگ های مذاب(ماگما) بر روی سطح زمین، سیاره ها یا ماه گفته می شود که طی آن گدازه، سنگ های آذرآواری و گازهای آتشفشانی از راه شکافی که مجرای آتشفشان نامیده می شود، به بیرون پرتاب می گردد. پروسه آتشفشان خیزی شامل همه پدیده های تولید ماگما در پوسته یا گوشته زمین و بالاآمدن آن در پوسته و تشکیل سنگ آتشفشانی و آثار و نتایج ناشی از آن می شود.
پژوهشگران این مطالعه بعد از بررسی مشاهدات حاصل از تلسکوپ جیمز کلرک ماکسول رصدخانه مونوکی واقع در هاوایی و آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما در شمال شیلی اعلام کردند که آتشفشان خیزی راهی برای ورود فسفین به فضای فوقانی زهره است.
اگر سیاره زهره دارای فسفید باشد و آنرا در جریان آتشفشانی و انفجاری به سطح سیاره آورده و سپس به جو تزریق کرده باشد پس می توان گفت فسفیدها با اسید سولفوریک جو زهره واکنش نشان داده و فسفین تشکیل داده اند.
"ناک ترونگ"(Ngoc Truong) دیگر محقق این مطالعه در آخر اظهار داشت: تأیید آتشفشان خیزی انفجاری در زهره بوسیله گاز فسفین اتفاقی کاملاً غیر منتظره بود.




منبع:

1400/04/22
22:01:14
5.0 از 5
575
تگهای خبر: آمریكا , پژوهشگر , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
نهایت علم