نهایت علم elmend

تاثیر مخرب محصولات سفید کننده بر دندان ها

تاثیر مخرب محصولات سفید کننده بر دندان ها

نهایت علم: پژوهشگران ˮدانشگاه تورنتوˮ در مطالعه اخیرشان از لطمه های زیاد محصولات رایج سفید کننده دندان آگاهی داده اند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، پژوهشگران کانادایی در این مطالعه که اخیراً در مجله "Nature Scientific Reports" انتشار یافته است، لطمه سلول های دندانی که به سبب استفاده افراد از روش های سفید کننده دندان با ترکیب "کاربامید پروکساید"(carbamide peroxide) رخ داده را مورد ارزیابی قرار دادند.
پژوهشگران با بررسی این مساله دریافتند که تنها استفاده ۱۰ درصد از ژل کاربامید پروکساید بر روی دندان ها میزان پروتئین مینای دندان را تا ۵۰ درصد می کاهد.
"لارنت بوزک"(Laurent Bozec) استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تورنتو و رهبر این مطالعه در این زمینه اظهار داشت: ما همیشه به مطالعه تأثیر سفید کننده های دندان مبتنی بر پروکساید بر ساختار دندان و ارتباط آنها با حساسیت علاقمند بوده ایم. حال نیز طی این مطالعه قصد داشتیم تأثیر آنها بر روی مینای دندان و مغز دندان را بیشتر درک نماییم.
بوزک قبل از این مطالعه نیز به بررسی تاثیر استفاده از هیدروژن پروکساید در درمان کانال ریشه پرداخته بود و دریافته بود که این عمل موجب لطمه موضعی به کلاژن می شود. این نتایج سبب شد تا او به بررسی نحوه نفوذ پروکساید به مینای دندان و عاج دندان پیش از رسیدن به مغز دندان بپردازد تا دریابد که این مواد چه صدمه ای می تواند به این قسمت ها وارد کند.
مغز دندان یا پالپ(Pulp) به رگ ها و اعصاب دندان گفته می شود. به حفره مرکزی در تاج دندان، اتاق پالپ گفته می شود. مجرای ریشه دندان را نیز کانال می نامند. در حالت عادی مغز دندان زنده و فعال است ولی پوسیدگی ها و آزردگی های رگ ها و عصب ها موجب درد و سرانجام مرگ مغز دندان می شود.
این مطالعه نشان داد که از دست دادن میزان پروتئین مینای دندان سبب نفوذ بیشتر ماده سفید کننده به مغز دندان می شود که این امر نیز به افزایش مرگ سلول های مغز دندان منجر می شود.
پژوهشگران برای انجام آزمایش و اندازه گیری این موارد از یک محفظه پرفیوژن عاج داخلی استفاده کردند. پژوهشگران بعد از استفاده از کاربامید پروکساید با غلظت حدود ۳۵ درصد دریافتند که سلول های مغز دندان هنگام قرار گرفتن در معرض این ماده، زنده نمی مانند.
بوزک اضافه کرد: خیلی از محصولات سفید کننده دندان خانگی دارای غلظت بالایی از ژل پروکساید(به عنوان مثال غلظتی حدود ۳۵ درصد) هستند اما با این وجود اطلاعات کمی در مورد عملکرد آن در داخل دندان‎های ما وجود دارد. من معتقدم این نخستین مطالعه ای است که در آن به بررسی اثرات سمی استفاده از مواد سفید کننده دندان پرداخته ایم. امیدواریم که افراد این مساله را درک کرده و اگر هم قصد استفاده از این محصولات را دارند مقدار کمی از انها را استفاده کنند.
در صورتیکه استفاده از غلظت پایین تر پروکساید مانند پنج درصد برای سلول های دندانی کمتر مضر است اما مصرف کنندگان اغلب به سبب اشتیاق برای مشاهده اثر فوری آن بر سفید کردن دندان ها غلظت بالای آنرا برای ترجیح می دهند.




منبع:

1400/05/31
11:44:23
5.0 از 5
1018
تگهای خبر: پژوهشگر , دانش , سایت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
نهایت علم