نهایت علم elmend

زبان مصنوعی تندی غذا را می سنجد

زبان مصنوعی تندی غذا را می سنجد

به گزارش نهایت علم، محققان زبان مصنوعی ابداع نموده اند که میزان تندی غذا را با استفاده از یک پروتئین خاص در شیر اندازه می گیرد.


به گزارش نهایت علم به نقل از نیواطلس، افراد بعد از خوردن غذای تند به طور معمول برای خنک کردن دهان خود به سراغ آب می روند، در حالیکه نوشیدن شیر انتخاب مؤثرتری است. این مساله به سبب وجود پروتئین «کازئین» در شیر است که با «کپسایسین» ماده شیمیایی عامل تندی فلفل پیوند تشکیل می دهد و آنرا خنثی می کند. محققان با ایده گرفتن از همین واکنش طبیعی، یک «زبان مصنوعی» ابداع نموده اند که می تواند میزان تندی غذاها را بر مبنای عملکرد کازئین بسنجند. این مطالعه توسط تیمی به سرپرستی ویجون دِنگ در انستیتوی فناوری شانگهای انجام شده و می تواند برای افرادی با معده حساس یا کسانیکه حس چشایی ندارند، خیلی کاربردی باشد. این زبان مصنوعی در حقیقت یک ژل منعطف مستطیل شکل است که از اسید آکریلیک، کلراید کولین و پودر شیر بدون چربی ساخته شده و با نور فرابنفش فرآوری شده است. ژل قابلیت هدایت جریان برق دارد و وقتی ماده ای حاوی کپسایسین روی آن قرار می گیرد، کازئین ظرف ۱۰ ثانیه با آن پیوند شیمیایی برقرار می کند. این واکنش سبب کاهش جریان الکتریکی ژل می شود و هرچه مقدار کپسایسین بیشتر باشد، افت جریان نیز شدیدتر خواهد بود. نتایج اولیه نشان داد این دستگاه می تواند غلظت های خیلی کم تا خیلی بالای کپسایسین حتی فراتر از آستانه درد انسان را شناسایی کند. در آزمایش های بعدی که روی هشت نوع فلفل و هشت نمونه غذای تند انجام شد، میزان تندی تشخیص داده شده توسط دستگاه با ارزیابی تسترهای انسانی مطابقت داشت. آزمایش ها همین طور ثابت کرد این زبان مصنوعی می تواند ترکیبات تند غیر از کپسایسین، مانند مواد تند موجود در زنجبیل، فلفل سیاه، سیر و پیاز را نیز شناسایی کند.
خلاصه اینکه این مطالعه توسط تیمی به سرپرستی ویجون دِنگ در انستیتوی فناوری شانگهای انجام شده و می تواند برای افرادی با معده حساس یا کسانی که حس چشایی ندارند، خیلی کاربردی باشد. این زبان مصنوعی در واقع یک ژل انعطاف پذیر مستطیل شکل است که از اسید آکریلیک، کلراید کولین و پودر شیر بدون چربی تولید شده و با نور فرابنفش فرآوری شده است.

1404/09/02
11:36:28
5.0 از 5
16
تگهای خبر: الكتریكی , تولید , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

نهایت علم