نهایت علم elmend

تاثیر جادویی یک دارو در جلوگیری از لطمه قلبی ناشی از کرونا

تاثیر جادویی یک دارو در جلوگیری از لطمه قلبی ناشی از کرونا

نهایت علم: قلب یکی از اندام های اصلی است که در اثر ابتلای افراد به کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 ممکنست لطمه ببیند. کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2، سلول های ماهیچه قلب (cardiomyocytes) را آلوده می کنند. بیماران مبتلا به مشکلات قلبی در اثر مبتلاشدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 بیشتر در معرض خطر مرگ هستند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، بتازگی گروهی از دانشمندان دانشگاه کمبریج با استفاده از سلول های بنیادی جنینی انسان گروهی از سلول های قلب را در آزمایشگاه پرورش داده اند. این سلول های قلب که در آزمایشگاه رشد کرده اند، رفتار مشابهی با سلول های بدن از خود نشان می دهند و طوری می تپند که گویی خون را پمپاژ می کنند. از همه مهمتر، این سلول های تپنده قلب حاوی اجزای کلیدی لازم برای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ خصوصاً گیرنده ACE2 بودند.
برای مطالعه چگونگی آلودگی سلول های قلب توسط کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ تیم تحقیقاتی این دانشگاه سلول های قلبی که در آزمایشگاه رشد کرده بودند را در معرض پروتئین میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ قرار دادند. سپس از این مدل برای آزمایش و تعیین عملکرد داروهای خاص برای جلوگیری و مقابله با این ویروس استفاده شد.
دانشمندان دریافتند که تعدادی از داروها بطور بالقوه پروتئین های دخیل در ورود کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را مورد هدف قرار داده و سطح عفونت را کم می کنند. این موارد شامل یک آنتی بادی به نام ACE2 ((که قبلاً نیز نشان داده شده بود شبه نوع(pseudotyped) کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را خنثی می کند)) و یک داروی آزمایشی به نام DX600 بودند.
DX600 یک آنتاگونیست پپتیدی ACE2 است و این به آن معناست که مولکولی است که به آسانی ACE2 را مورد هدف قرار می دهد. این مولکول فعالیت پپتیدهایی را که در نفوذ ویروس به داخل سلول نقش دارند، می شکند.
در این مطالعه مشخص شد که DX600 هفت برابر مؤثرتر از این آنتی بادی است. بااینکه دانشمندان می گویند غلطت بالای دارو ممکنست علت این امر باشد. نکته قابل توجه این است که داروی مذکور بر تعداد سلول های قلب تأثیر نمی‎گذارد و این به آن معناست که بعید است سمی باشد.
پروفسور "آنتونی داونپورت" (Anthony Davenport) از دانشکده پزشکی و یکی از اعضای کالج سنت کاترین، کمبریج اظهار داشت: پروتئین میخ مانند همانند یک کلید است که وارد قفل سطح سلول‎ها (گیرنده ACE2 )شده و آنها به آن اجازه ورود می دهند. اما DX600 مانند آدامس عمل می کند و مکانیزم قفل را بسته و سفت کرده و چرخاندن و بازکردن قفل درب سلول را برای کلید بسیار مشکل می کند. ما باید تحقیقات بیشتری در مورد این دارو انجام دهیم، اما این یافته‎ها می‎تواند به ما در توسعه درمان جدیدی برای کاهش لطمه قلب در بیمارانی که بتازگی به این ویروس آلوده شده اند و به ویژه افرادی که بیماری قلبی دارند یا واکسینه نشده اند، کمک نماید.




منبع:

1400/05/16
12:56:48
5.0 از 5
962
تگهای خبر: تحقیقات , توسعه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
نهایت علم