نهایت علم elmend

راههای موثر برای رویارویی با اینترنت استارلینک تسریع توسعه فیبرنوری

راههای موثر برای رویارویی با اینترنت استارلینک تسریع توسعه فیبرنوری

به گزارش نهایت علم، یک پژوهشگر فضای مجازی اظهار داشت: استفاده ناصحیح از اینترنت ماهواره ای مانند استارلینک، تهدیدی جدی در لایه های مختلف شمرده می شود و مهم ترین اقدام، تامین نیاز واقعی مردم به اینترنت با کیفیت داخلی است.



احسان کیانخواه، پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اهمیت اقناع افکار عمومی در رویارویی با پدیده هایی چون اینترنت ماهواره ای اظهار داشت: مدل حکمرانی در کشور ما مدل حکمرانی مردم پایه است و در چنین مدلی، صرف اتکا بر قانون و ابزارهای قضائی برای پیشبرد سیاستها کافی نیست. باید مردم را اقناع کرد که از این اینترنت ماهواره ای استفاده نکنند و در کنار قانون، به بخش نرم حکمرانی نیز توجه داشت.
وی اضافه کرد: علاوه بر اقناع مردم به عدم استفاده از اینترنت ماهواره ای، باید کیفیت اینترنت مان را اصلاح نماییم که بعضاً در کشور مشاهده می شود کیفیت اینترنت خیلی پایین است و میتوان گفت در هیج جای دنیا از اینترنت همراه برای کارهای تجاری استفاده نمی کنند ولی با عنایت به این که اینترنت ثابت ما خیلی کیفیت پایینی دارد مردم بسمت اینترنت همراه می روند، اینترنت همراه پایداری مناسبی ندارد ازاین رو دولت باید تمام تلاشش را بکند تا زیر ساخت فیبر نوری را باکیفیت خیلی مناسب در اختیار مردم قرار دهند.
کیانخواه افزود: استفاده نادرست از اینترنت ماهواره ای مانند استارلینک، تهدیدی جدی در لایه های مختلف به حساب می آید و مواجهه با این تهدید، تنها از مسیر برخورد سلبی نمی گذرد. مهم ترین اقدام، تامین نیاز واقعی مردم به اینترنت با کیفیت و پایدار از مسیر داخلی است.
وی ضمن اشاره به اقدامات مثبت دولت سیزدهم در توسعه زیرساخت های فیبر نوری اظهار داشت: در دوران دولت شهید رئیسی گامهای مهمی در این عرصه برداشته شد اما حال ضروری است با شتابی بیشتر بخصوص در کلان شهرها، توسعه فیبر نوری ادامه یابد. هنوز در شهر بزرگی مانند تهران با مشکلات جدی در این حوزه مواجه هستیم.
این پژوهشگر فضای مجازی همینطور خاطرنشان کرد: دولت باید با همکاری دستگاه هایی چون وزارت ارتباطات، شهرداری ها و شرکت مخابرات، توسعه فیبر نوری را در اولویت قرار دهد. امروز مشترکان فیبر نوری در تهران از کیفیت خدمات رضایت دارند و این مسیر باید برای همه مردم هموار شود.
کیانخواه همینطور ضمن اشاره به تحریم های خارجی و محدودیت دسترسی توسعه دهندگان نرم افزار به ابزارها و پکیج های بین المللی، تاکید کرد: بخش قابل توجهی از فعالان حوزه فناوری مجبورند برای دسترسی به ابزارهای ضروری توسعه از روش های دور زدن تحریم ها استفاده نمایند. دولت باید برای این قشر فکری کند و سازوکار مشخصی برای دسترسی قانونی و امن به این خدمات فراهم آورد.
وی خاطرنشان کرد: ضروری است دولت برای عموم مردم دسترسی پایدار ثابت برقرار کند که همان توسعه فیبر نوری مخصوصاً در شهرهای بزرگ همچون تهران است، هم اکنون گویا دو سال است که فیبر نوری متوقف شده ازاین رو یک مطالبه خیلی جدی باید از وزارت ارتباطات، شهرداری تهران و شرکت مخابرات شود تا باسرعت بیشتری این توسعه فیبر نوری صورت گیرد تا اینترنت باکیفیت خوب در اختیار مردم قرار گیرد.
کیانخواه در انتها اظهار داشت: تا وقتی که نیاز واقعی مردم به اینترنت پایدار، پرسرعت و مطمئن برآورده نشود، اجرای قوانین در ارتباط با محدودسازی سرویس هایی چون اینترنت ماهواره ای صددرصد امکانپذیر نیست. اقناع عمومی و پاسخ به نیازهای واقعی، پیش نیاز اجرای موفق سیاستهای کلان در حوزه حکمرانی فضای مجازی است.


منبع:

1404/04/13
15:25:00
5.0 از 5
21
تگهای خبر: اینترنت , بین المللی , پژوهشگر , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
نهایت علم