نهایت علم elmend

ناسا زمان برخورد احتمالی سیارک بنو به زمین را مشخص کرد

ناسا زمان برخورد احتمالی سیارک بنو به زمین را مشخص کرد

نهایت علم: طبق مطالعات انجام شده توسط ناسا، به احتمال یک به 27 هزار سیارک ˮبنوˮ با قطر متوسط حدود 492 متر در روز 24 سپتامبر سال 2184 به زمین برخورد می کند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، این بیانیه که توسط ناسا در روز چهارشنبه منتشر گردید از داده های کاوشگر اسیریس-رکس(OSIRIS-Rex) که نمونه هایی از این سیارک را با خود به زمین خواهد آورد نشات گرفته است.
احتمال برخورد این سیارک به زمین خیلی کم است با این وجود حتی اگر این سیارک روزی به زمین برخورد کند اندازه ی آن بسیار کمتر از شهاب سنگی است که موجب انقراض دایناسورها شد. قطر شهاب سنگی که دایناسورها را از بین برد شش مایل بود در صورتیکه اندازه ی "بنو" یک سوم مایل است.
برخورد "بنو" به زمین مشابه انفجار همزمان ۱.۱ میلیارد تن از ماده ی منفجره TNT خواهد بود.
کلی فست(Kelly Fast)، مدیر پروژه ی "رصد اجرام نزدیک به زمین" در اطلاعیه ای اظهار داشت: هدف ماموریت دفاع از سیاره ی ناسا، یافتن و نظارت بر سیارک ها و دنباله دارهایی است که به زمین نزدیک می شوند و خیلی از آنها می توانند برای سیاره ی ما خطرناک باشند. ماموریت اسیریس-رکس به ما در پیش بینی بهتر زمانی که سیارک "بنو" به زمین نزدیک می شود کمک می نماید.
ناسا مقاله ی مربوط به این تحقیقات را در مجله ی "Icarus" منتشر نموده است.
با این وجود احتمال بسیار کمی وجود دارد که طی سه قرن آینده سیارک "بنو" به زمین برخورد کند و ناسا اشاره کرد که به احتمال ۹۹.۹ درصد این اتفاق رخ نخواهد داد.
ناسا در اطلاعیه ای اظهار داشت: بااینکه احتمال برخورد این سیارک به زمین خیلی کم است اما "بنو" در دسته ی سیارک های خطرناک قرار می گیرد. سیارکی دیگری با نام "۱۹۵۰ DA" نیز در این دسته قرار دارد.


داده های کاوشگر اسیریس-رکس به دانشمندان در درک نحوه ی تغییر مدار "بنو" در طول زمان کمک می نماید و این که آیا این سیارک در راه برخورد به زمین قرار می گیرد یا خیر.
برای محاسبه ی احتمال قرار گرفتن این سیارک در راه برخورد به زمین و محل دقیق قرارگیری آن در سال ۲۱۳۵، دیوید فارنوچیا(Davide Farnocchia)، رهبر این مطالعه از مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین و گروهش به بررسی نیروهایی که ممکنست بر روی "بنو" طی گردشش به دور خورشید اثر بگذارند، پرداختند.
یکی از این نیروها گرمای خورشید است که با گرم کردن سطح قسمتی از این سیارک موجب ایجاد "اثر یارکوفسکی" شده و مسیر سیارک را تغییر می دهد. اثر یارکوفسکی زمانی رخ می دهد که قسمتی از سیارک گرم شده و در طول شب با خنک شدن انرژی مادون قرمز تولید نماید که در نهایت منجر به تغییر مسیر سیارک می شود.
سایر عوامل همچون گرانش خورشید، سیارات و قمرهایشان و بیش از ۳۰۰ سیارک دیگر، فشار بادهای خورشیدی و پدیده خروج ذرات از بنو می تواند بر روی مدار این سیارک اثر بگذارد.
بااینکه احتمال ۰.۰۵۷ درصدی برخورد "بنو" به زمین در سال ۲۳۰۰ و احتمال ۰.۰۳۷ درصدی برخورد آن به زمین در روز ۲۴ اوت سال ۲۱۸۲ احتمالات ناچیزی هستند اما این مطالعه نقش مهم کاوشگر اسیریس-رکس در مشخص کردن مدار "بنو" را نشان میدهد.
این کاوشگر درحال بازگشت به زمین است و با خود نمونه های ارزشمندی از این سیارک باستانی به همراه می آورد که به دانشمندان در درک تاریخچه ی منظومه ی شمسی و اثر خورشید در تغییر مدار "بنو" کمک می نماید.



1400/05/22
11:52:08
5.0 از 5
978
تگهای خبر: آینده , انرژی , تحقیقات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
نهایت علم