نهایت علم elmend

ساخت نخستین ساختمان بتن-کربن جهان

ساخت نخستین ساختمان بتن-کربن جهان

نهایت علم: نخستین ساختمان بتن-کربن جهان موسوم به ˮکیوبˮ(Cube) که سبب کاهش انتشار کربن تا 50 درصد می شود، درحال ساخت است.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، پژوهشگران دانشگاه فنی "درسدن"(Dresden) به همراه متخصصان شرکت معماری آلمانی "هن"(Henn) درحال توسعه نخستین ساختمان بتن-کربنی در جهان هستند.
گروه پشت این پروژه از روش جدیدی برای تقویت بتن ساختمان با الیاف کربن بجای میله های فولادی استفاده می نماید که قسمتی از پروژه تحقیقاتی وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان با هدف توسعه نوآوری های ساختمانی است.
این ساختمان که "کیوب" به مفهوم "مکعب" نامیده می شود، در محوطه دانشگاه "درسدن" درحال ساخت است.
شرکت "هن" می گوید که مواد بتن کربن آن چهار برابر قویتر از بتن سنتی است و همین طور به سبب کاهش نیاز به قطعه های سازه ای اضافی چهار برابر سبک تر است.
این بتن کربن که بتازگی توسعه یافته است، در صورتیکه از بتن بسیار کمتری استفاده می نماید، از استواری ساختاری یکنواختی برخوردارست.
"هن" در وب سایت خود توضیح می دهد: با بهره گیری از این مصالح ساختمانی جدید، الیاف کربنی سبک و در عین حال قوی، ساخت و سازهای انعطاف پذیر و کم مصرف و مقرون به صرفه را امکان پذیر می کند.
گذار به این ماده نوآورانه می تواند انتشار CO۲ ناشی از ساخت و ساز را تا ۵۰ درصد کم کند. به همین ترتیب، توسعه دهندگان خط آهن سریع السیر انگلیس اخیراً اعلام نمودند که از یک روش ساخت چاپ سه بعدی استفاده می نمایند که در آن بتن بجای میله های فولادی با گرافن تقویت می شود. همین طور موجب کاهش انتشار کربن در ساخت و ساز ساختمانی تا ۵۰ درصد می شود.
بتن مورد استفاده برای ساخت "کیوب" با الیاف کربن تقویت می شود که با استخراج بلورهای کربن حدودا خالص بوسیله پروسه تجزیه حرارتی به نام "پیرولیز"(pyrolysis) یا "آذرکافت" ایجاد می شود. سپس الیاف در هم بافته می شوند و بتن روی آن ریخته می شود. از آنجائیکه فیبر کربن زنگ نمی زند، بتن کربن از بتن تقویت شده با میله فولادی دوام بسیار بیشتری دارد.
آذرکافت یا تَف کافت یا پیرولیز فرآیندی ترموشیمیایی است که طی آن مواد آلی در اثر گرما تجزیه می شوند. این پروسه مشتمل بر تغییر همزمان ترکیب شیمیایی و فاز فیزیکی بوده و فرآیندی برگشت ناپذیر است.
شرکت "هن" می گوید: به سبب عدم نیاز به میله های فولادی که اغلب برای جلوگیری از نفوذ آب به ضخامت بیشتری نیز نیاز دارند، سازه ها بسیار نازک تر می شوند. این می تواند یک معماری آینده نگرانه بوجود آورد که در آن محیط زیست در اولویت است.
بدین ترتیب، "کیوب" دارای سقفی است که تا می خورد و به دیوار نیز تبدیل می شود و به دیوار و سقف اجازه می دهد از نظر عملکردی بعنوان یک پیوست ارگانیک با یکدیگر ادغام شوند.
چنین پروژه هایی نه فقط شکل جدیدی از طراحی معماری هستند، بلکه روشی را برای ساخت و ساز به وجود می آورد که لطمه کمتری به محیط زیست وارد میکند.




منبع:

1400/05/24
14:24:34
5.0 از 5
941
تگهای خبر: آینده , پژوهشگر , تحقیقات , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
نهایت علم