کشف جدید پژوهشگران برای ترمیم بافت قلب
نهایت علم: پژوهشگران ˮکالج پزشکی بیلورˮ آمریکا در مطالعه اخیرشان از درمانی جدید برای ترمیم بافت قلب خبر دادهاند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، پژوهشگران آمریکایی در مطالعه اخیرشان با آزمایشاتی که بر روی موشها انجام دادند، دریافتند که درمان با مولکولی به نام MCB-۶۱۳ بافت قلب را بعد از حمله قلبی شدید ترمیم میکند و از آسیبهایی که به نارسایی قلبی منجر میشود، جلوگیری میکند.
دکتر "لیزا کی مولانی" (Lisa K. Mullany) نویسنده ارشد این مطالعه از کالج پزشکی بیلور در این زمینه اظهار داشت: این یک کشف مهمست چونکه ممکنست به توسعه درمانهای موثر و ایمنتری برای جلوگیری از پیشرفت نارسایی قلبی بعد از حمله قلبی منجر شود.
نارسایی قلبی بعد از حمله قلبی عامل اصلی مرگ و میر انسانها است و هم اکنون هیچ درمان قطعی به جز پیوند قلب برای آن وجود ندارد. نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمی تواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند.
پژوهشگران در مطالعات پیشین دریافته بودند که MCB-۶۱۳ پروتئینهایی به نام فعال کننده گیرنده های استروئیدی (SRCs) را تحریک میکند. این پروتئینها مسئول تغییرات و رشد سلولی در طول رشد طبیعی و غیرطبیعی بافتها هستند. بعد از حمله قلبی، بافت لطمه دیده زخم میشود که این امر به از دست دادن بافت و همین طور افزایش التهاب، زخم و کاهش عملکرد قلب منجر میشود و تمامی اینها از علایم بارز نارسایی قلبی ناشی از حمله قلبی هستند.
در این مطالعه پژوهشگران نشان دادند وقتی موشها چند ساعت بعد از حمله قلبی، MCB-۶۱۳ را دریافت نمودند، این مولکول التهاب و زخم را کم کرد و از کاهش تدریجی عملکرد قلب جلوگیری کرد.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب