نهایت علم elmend

همکاری بی سابقه آژانس فضایی اروپا با آژانس فضایی چین

همکاری بی سابقه آژانس فضایی اروپا با آژانس فضایی چین

نهایت علم: آژانس فضایی اروپا(ESA) در یک اقدام بی سابقه تلاش خواهدنمود تا داده های مریخ نورد ˮژورونگˮ(Zhurong) چین را با روشی جدید دریافت کند که این امر می تواند یک روش پشتیبان هوشمند برای سایر مریخ نوردها نیز باشد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، ماه آینده در مریخ، آژانس فضایی اروپا و اداره ملی فضایی چین(CNSA) چیزی را امتحان خواهند کرد که قبلاً هیچ گاه در فضا انجام نشده است و آن، ارسال اطلاعات از یک مریخ نورد مستقر در سیاره سرخ به مدارگردی است که نمی تواند هیچ پیامی از آن دریافت کند! بطور مشخص، مریخ نورد "ژورونگ" که از ماه می در سیاره سرخ حضور دارد، اهتمام خواهدنمود داده های خودرا به مدارگرد مریخی "مارس اکسپرس"(Mars Express) متعلق به آژانس فضایی اروپا ارسال نماید.
همانطور که آژانس فضایی اروپا توضیح می دهد، "ژورونگ" به علت ناسازگاری رادیویی، در حقیقت نمی تواند هیچ ارتباطی از مدارگرد "مارس اکسپرس" دریافت کند. این بدان معناست که نمی تواند سیگنال خوشامد ارسال شده از مدارگرد را بشنود، چیزی که به طور معمول مریخ نورد پیش از آغاز به ارسال داده منتظر آنست.
در عوض، ماه آتی چین و آژانس فضایی اروپا روش جدیدی را امتحان خواهند کرد که قبلا فقط روی زمین آزمایش شده است. در این روش طی پنج آزمایش، "ژورونگ" سیگنالی را کورکورانه به فضا ارسال می کند و "مارس اکسپرس" به آن سیگنال و هر داده ی بالقوه گوش می دهد.
"جاش تپلی"(Josh Tapley) از آژانس فضایی اروپا می گوید: اگر "مارس اکسپرس" یک سیگنال جادویی را تشخیص دهد، رادیو روی آن قفل می شود و آغاز به ضبط هر گونه داده می کند. در انتهای این پنجره ارتباطی، فضاپیما رو به زمین خواهد چرخید و این داده ها را به همان روشی که برای سایر ماموریت های علمی مریخ انجام می شود، در فضا به سمت زمین منتقل می کند. وقتی داده ها به زمین رسید، برای پردازش و تجزیه و تحلیل به تیم عملیاتی "ژورونگ" فرستاده می شود.
ارسال اطلاعات به یک مدارگرد خارجی برای مریخ نوردها غیرمعمول نیست، چونکه به طور معمول بعنوان یک روش پشتیبان گیری هوشمند در نظر گرفته می شود. اما این آزمایش، راه را برای ارتباط بین سیستم های ناسازگار و غیر مرتبط باز می کند و اگر چین یا ایالات متحده یا سایر کشورها به نوبه خود به کمکی این چنینی نیاز داشته باشند، مفید واقع خواهد شد.




منبع:

1400/08/08
08:53:26
5.0 از 5
581
تگهای خبر: آینده , سیستم , علم , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
نهایت علم