برای نخستین بار در جهان؛
تولید سیمانی که قابل خوردن است
دو محقق دانشگاه توکیو برای اولین بار در جهان فرایندی جهت تولید سیمان از دورریز غذا ابداع نموده اند. استقامت کششی سیمان ۴ برابر نمونه فعلی است و میتوان آنرا خورد.
به گزارش نهایت علم به نقل از دیلی میل، فناوری «کوتا ماچیدا» و «یویا ساکای» دورریز غذا مانند برگ های کلم و پوست پرتقال را به یک سیمان زیست تجزیه پذیر و خوراکی تبدیل می کند که قابل استفاده در ساخت و ساز است. به قول محققان استقامت کششی محصول آنها حدودا ۴ برابر سیمان معمولی است. ماچیدا و ساکای امیدوارند با کمک این محصول گرمایش جهان را کاهش دهند و چالش های در ارتباط با دور ریز غذا را رفع کنند که با انتشار گاز متان بعد از دفن آنها در زمینهای مخصوص زباله مرتبط می باشد.
ساکای هنگام تحقیق درباره مواد حافظ محیط زیست که جایگزین بتون مبتنی بر سیمان می شود، این فناوری را توسعه داد. او نخست راهی برای ساخت سیمان به وسیله قرار دادن ذرات چوب در معرض فشرده سازی حرارتی ایجاد کرد. فرآیند ۳ مرحله ای خشک کردن، فشرده سازی حرارتی و متراکم سازی با استفاده از میکسرها و کومپرسورهای ساده ای انجام شد که محققان از وبسایت های آنلاین خریده بودند. ساکای و ماچیدا (شاگردش) تصمیم گرفتند همین کار را با استفاده از دور ریز غذا انجام دهند. تلاشهای پیشین برای تولید سیمان با استفاده از دور ریز زباله نیازمند آن بود که پلاستیک هم ترکیب شود تا مواد بهم بچسبند. آنها بعد از ماه ها تلاش و شکست متوجه شدند میتوان با تنظیم دما و فشار در سیمان حالت چسبندگی ایجاد کرد. چالش برانگیزترین قسمت آن بود که هرنوع از زباله غذایی نیازمند حرارت و فشار مختلفی بود. ساکای و ماچیدا با استفاده از برگ های چای، پوست پرتقال و پیاز، تفاله قهوه، کلم چینی و حتی دور ریزهای غذا، سیمان ساختند. آنها متوجه شدند که میتوان رنگ، عطر و طعم سیمان را با تنظیم طعم دهنده ها و چاشنی ها در مخلوط، جذاب کرد. برای خوردن این سیمان فرد باید آنرا به قطعات کوچکتر خرد کند و بجوشاند. همینطور برای ضد آب شدن سیمان و حفاظت از آن در مقابل گزند جوندگان، محصول باید با لاک ژاپنی پوشانده شود.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب