نهایت علم elmend

ضد آب شدن قطعات الکترونیکی با فناوری ایرانی

ضد آب شدن قطعات الکترونیکی با فناوری ایرانی

به گزارش نهایت علم، یکی از شرکتهای فناور با استفاده از سامانه پردازش پلاسمایی تحت خلأ امکان ایجاد خاصیت ضدآب را در قطعات الکترونیکی فراهم می آورد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا ​، وسایل الکترونیکی، نسبت به رطوبت حساس هستند و آب گریزبودن این وسایل، زمانی اهمیت خویش را نشان داده است که ابزارهای الکترونیکی به صورت ناخواسته در معرض رطوبت شدید قرار گیرند یا با آب تماس پیدا کنند. خیلی از وسایل مانند مدارات چاپی الکترونیکی، گوشی تلفن، هدفون، بردهای الکترونیکی و ادوات برقی، به این خاصیت نیازمند هستند.
سامانه پردازش پلاسمایی تحت خلأ، دستگاهی است که امکان ضد آب کردن سطوح و اشیای دوبعدی و سه بعدی را داشته و می تواند برای تولید محصولات ضد آب، بخصوص صنایع الکترونیک و یا نساجی، مورد استفاده قرار گیرد.
ایجاد سطوح آب گریز و آب دوست، تمیزکاری سطوح، فعال سازی سطح، بهبود چسبندگی، ضدلک کردن و بهبود خاصیت ترشوندگی همچون مزیت های این فناوری است
از کاربردهای دیگر این سامانه میتوان به ایجاد خاصیت ضدلک، ایجاد خاصیت آب گریزی فعال سازی سطح، کندسوز کردن و یا ایجاد خاصیت آب دوستی دائمی و بهبود چسبندگی در مواد اشاره نمود.
به نقل از ستاد نانو، سیستم پردازش پلاسمایی تحت خلأ دستگاهی است که به منظور پردازش و فعال سازی سطح و یا رسوب یک لایه نازک پلیمری با خواص مورد نظر بر روی سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
پردازش پلاسمایی با استفاده از این سیستم در یک محفظه با اتمسفر کنترل شده، تحت خلأ متوسط و با ورود گازهای منتخب صورت می گیرد. برای انجام این کار، ابتدا سطح توسط گاز یا مخلوطی از گازهایی که بوسیله ی یک مولد فرکانس رادیویی (RF) یونیزه می شوند، تمیز شده و فعال می شود. در ادامه بسته به خصوصیت های مورد نظر، یک منومر گازی یا مایع مناسب در محفظه تزریق می شود. مولکول های مونومر به کمک انرژی امواج فرکانس رادیویی از هم جدا شده و سبب ایجاد الکترون های آزاد، یون ها، رادیکال های آزاد و … می شوند.
رادیکال ها روی سطح، جذب و پلیمریزه می شوند. اتصال الکترون ها و یون ها با یکدیگر و ایجاد پیوند شیمیایی با مولکول های رسوب دهی شده روی سطح منجر به ایجاد یک لایه ضخیم و متراکم روی سطح می شود که ضخامت آن قابل کنترل و بین ۳۰ تا ۳۰۰ نانومتر خواهد بود.




منبع:

1401/11/19
12:24:46
5.0 از 5
342
تگهای خبر: انرژی , تولید , چاپ , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
نهایت علم