انجمن های علمی انرژی برای حل مشکل ناترازی به دولت کمک می کنند
به گزارش نهایت علم، نایب رییس انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی با اشاره به اینکه راهکار ناترازی نزد قانون گذار، سیاست گذار و در گروی تامین مالی است اظهار داشت: تا آن زمان که این مشکلات حل نشوند، راهکارهای علمی نتیجه نمی دهد.
دکتر علیرضا فریدونیان در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد موضوع ناترازی انرژی اظهار داشت: موضوع ناترازی انرژی که به بیان دیگر میتوان آنرا کسری انرژی دانست، یک مسئله قدیمی است و دست کم از ۲۰ سال پیش بوجود آمده است و دولت ها و مجلس های مختلف و تمام سازمان های سیاستگذاری کشور در ایجاد این مسئله نقش داشته اند.
وی ضمن اشاره به چندوجهی بودن مسئله ناترازی انرژی اظهار داشت: ازاین رو به این مورد از دید برق میتوان نگاه کرد، از دید سوخت، گاز و نفت می شود آنرا بررسی کرد، از جنبه رفاه عمومی میتوان به آن نگاه کرد، از دید فایننس و تامین مالی و یا جنبه تحریم میتوان آنرا بررسی کرد و این لیست را میتوان به همین شکل ادامه داد. ازاین رو دیدگاه های مختلف در این مورد وجود دارد و اگر تنها به سراغ یک متخصص برای نمونه در حوزه برق برویم، نمی توانیم به درستی ابعاد این مسئله را بررسی نماییم.
نایب رییس انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی ضمن اشاره به زمینه مطالعاتی خود اظهار داشت: با عنایت به اینکه زمینه تخصص من در زمینه مهندسی سیستم ها است، تمایل دارم موضوع را از زوایای دیگر ببینم. با عنایت به این که مسئله ناترازی یک مسئله پیچیده است، این رویکرد که برای نمونه آنرا از تنها سه زاویه ببینیم، کمک کننده نیست؛ بلکه باید از زوایای مختلف آنرا دید تا به حل مسئله نزدیک شویم.
ناترازی انرژی همان فیل مولانا در اتاق تاریک است
وی تصریح کرد: مسایل پیچیده همانند حکایت فیل مولاناست که در یک اتاق تاریک بود و هر کس می خواست با درک خودش در تاریکی به شناخت فیل برسد. در صورتیکه برای حصول یک نگاه کلی نگر، سیستمی و جامع باید متخصصین حوزه های مختلف و نمایندگان صنوف و حرف مختلف و حتی مردم بعنوان مصرف کنندگان نمایندگانی داشته باشند تا بتوانیم به حل این مشکل نزدیک شویم.
فریدونیان ضمن اشاره به جلسه ای که با نمایندگان انجمن های علمی حوزه انرژی با نماینده معاون اول رییس جمهور داشتند، اظهار داشت: چندی قبل از جانب دفتر معاون اول رییس جمهور از نمایندگان انجمن های علمی انرژی دعوت شد تا جلسه ای در مورد موضوع ناترازی انرژی داشته باشند.
وی افزود: در این نشست نمایندگان انجمن های علمی مختلفی حضور داشتند؛ برای نمونه از انجمن زمین گرمایی در این نشست حضور داشتند و پیشنهاداتی در مورد استفاده از انرژی زمین گرمایی مطرح نمودند.
حل مسئله ناترازی انرژی نیازمند همکاری همه ذی نفعان آن است
استادیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه موضوع ناترازی انرژی به شدت چندوجهی است، در مورد پیشنهاد خود در این نشست برای حل مسئله ناترازی انرژی اظهار داشت: مهم ترین پیشنهاد من برگزاری اجلاسی شبیه به یک بوتکمپ چند روزه با حضور نمایندگان بخش های مختلفی است که در این مورد ذی سود و ذی صلاح هستند.
وی توضیح داد: در این اجلاس باید تخصص های مختلف، نمایندگانی از دانشگاه ها، انجمن ها و مدیران دولتی و بخش خصوصی و نمایندگان مردم حضور داشته باشند. پیشنهاد من این بود که بطورمثال چند روز نمایندگانی از هر گروه در یک محل جمع شوند و ارتباط چندانی با بیرون نداشته باشند تا متعهد باشند در آن چند روز تمام تمرکز را بر این امر بگذارند.
فریدونیان تصریح کرد: در مسایل چندوجهی معمولا هر بخش از دید خودش به این مورد می پردازد، اما این مسئله پیچیده وجه های مختلفی را در برمی گیرد؛ به همین دلیل باید از تمام این بخش ها باید به موضوع نگاه کرد و این نگاه ها را کنار هم گذاشت تا یک راهکار کلی نگری بتوان برگزید.
وی افزود: این مهم ترین پیشنهاد من در این نشست بود و این پیشنهاد را من علاوه بر دولت به کمیسیون انرژی مجلس نیز ارائه کردم ولی ندیدم که اقدامی در این حوزه انجام شده باشد.
به گفته نایب رییس انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی؛ در این جلسات باید بررسی شود که دلیل ایجاد این مشکل چه بود؟ راهکار ضربتی و فوری این مشکل چیست و در بلند مدت چه اقدامی میتوان انجام داد؟
ناترازی انرژی یک مشکل فنی نیست
فریدونیان در مورد سابقه تحقیقاتی تیم پژوهشی خود در زمینه ناترازی انرژی اظهار داشت: من پس از یک سال و نیم کار پژوهشی و هدایت تمام رساله ها و رساله ها دانشجویانم به سوی این موضوع، به این جمع بندی رسیده ام که مشکل ناترازی انرژی یک مشکل فنی نیست؛ بلکه این یک مشکل حقوقی و مالی است.
استادیار دانشگاه خواجه نصیر با تکیه بر اینکه راهکار مسئله ناترازی انرژی نزد قانون گذار، سیاست گذار و در گروی تامین مالی است، اضافه کرد: تا وقتی که این مشکلات حل نشوند، راهکارهای علمی که ما ارائه می نماییم نتیجه نخواهد داد.
نایب رییس انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان اظهار داشت که راهکار علمی مسئله ناترازی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی وجود دارد؛ ولی زمینه استفاده از این راهکار ها باید ایجاد شود و دانشگاه ها در این حوزه کم کاری نکرده اند؟ اظهار داشت: در این حوزه کم تقصیرترین نهاد دانشگاه است. دانشگاه های ما در دنیای نظریه و در برجسته ترین محافل علمی دنیا درحال ارائه راهکارهای خود هستند؛ ولی پول برای اجرای این راهکار ها، ساختار و سازوکار اداری آن وجود ندارد.
علت العلل وجود ندارد
وی اضافه کرد: البته نمی توان اظهار داشت که دانشگاه ما بی تقصیر است ولی این اشتباه است که یک تصمیم و موضوع خاص را بعنوان علت العلل معرفی نماید. علت العلل وجود ندارد. تعداد زیاد عوامل وجود داشته که منجر به این مورد شده است.
استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در مورد استقبال از پیشنهادات ارائه شده در جلسه با نماینده معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: معاون رییس جمهور در واقع یک نقش ستادی دارد و اگر مقرر است از این پیشنهادات استقبال شود، باید نمایندگان وزارت خانه ها نیز در این نشست حضور داشته باشند؛ بنابراین قرار شد جلسات بعدی نیز برگزار گردد که پیشنهادات مجدد جمع آوری و دسته بندی شوند.
وی تصریح کرد: در این نشست قرار شد جلسات تخصصی تری با وزارت خانه های نیرو، نفت، اقتصاد و … گذاشته شود و باردیگر پیشنهادات بطور تخصصی در آن جلسات مطرح شود و سازمانی که مسئول انجام آن پیشنهاد است، مسئولیت قبول کند و متعهد شود در یک زمان بندی خاص آن پیشنهاد را اجرا نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب