نهایت علم elmend
افشین مطرح كرد؛

تسهیل امور گمرکی و مجوزدهی به دانش بنیان ها در دوران بحران

تسهیل امور گمرکی و مجوزدهی به دانش بنیان ها در دوران بحران

به گزارش نهایت علم، معاون علمی رییس جمهور اظهار داشت: در یکی از کارگروه های شکل گرفته در دولت، ترک تشریفات برای دانش بنیان ها در دوره بحران مورد تأکید قرار گرفته است تا امور گمرکی و تجاری آنها تسهیل شود.



به گزارش نهایت علم به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست دبیران و نمایندگان ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان با موضوع استفاده از شرکت های دانش بنیان و فناور توانمند برای تامین نیازهای راهبردی کشور و رفع مسایل بحرانی، با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اجرا شد.
معاون علمی رییس جمهور بیان کرد: یکی از اصلی ترین وظایف ستادهای معاونت علمی، استفاده بهینه از شرکت های دانش بنیان در حل تهدیدهای احتمالی کشور است تا فرصت ضروری جهت پیوند میان محصولات و خدمات این شرکتها با نیازهای کشور، خصوصاً در مقاطع حساس و بحرانی، برقرار شود.
او با تکیه بر نقش مردم به عنوان عامل راه گشا در گلوگاه های راهبردی اضافه کرد: در تمامی مشکلات و بحران های کشور، مردم همیشه برگ برنده و عنصر کلیدی بوده اند و هر دستگاهی وظیفه دارد در هر بخشی که فعالیت می کند، حوزه مردمی خودرا مورد حمایت قرار دهد. معاونت علمی نیز دفاع از فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری، شناسایی و حرکت در راه رفع مشکلات و نیازهای شرکت های دانش بنیان را به عنوان یکی از اصلی ترین اولویت های خود در دستور کار قرار داده است.
افشین، با اشاره به ضرورت کوشش برای رفع محدودیت های بازار شرکت های دانش بنیان، در وضعیت سخت و بحرانی و اهمیت تبدیل تهدیدها به فرصت بوسیله شناسایی دقیق قابلیت این شرکتها و پیوند با بخش متقاضی، اظهار داشت: این شرکتها به سبب ماهیت پویا و نوآورانه و همین طور بازار محدود، به سرعت با چالش های جدی و گاهی ریزش مواجه می شوند. از ین جهت، ستادها باید با شناسایی دقیق این مشکلات، برای رفع آن ها برنامه ریزی و اقدام نمایند. یکی از قدمهای مهم در این مورد، پیوند شرکت های توانمند با نیازها و بحران های کشور است.
وی اضافه کرد: در معاونت علمی با جامعه ای از متخصصان، کارآفرینان و شرکت های دانش بنیان مواجه هستیم و باید از نزدیک شنونده مسایل آنها باشیم. جلساتی با فعالان این حوزه برگزار شود، تا دغدغه ها و چالش های آنها بصورت مستقیم بررسی شود و راهکارهایی برای تسهیل و حل آنها طراحی شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اینکه یکی از وظایف مهم ستادها شناسایی اثرگذاری هر شرکت در جواب یک نیاز راهبردی و کاربست این قابلیتها در حل بحران های کشور است، اظهار داشت: این اقدام موجب می شود که در وضعیت تهدید و بحران، از قابلیت در محل و زمان مورد نیاز استفاده گردد و کسب وکارهای فناور نیز در مقابل بحران ها، پایداری بیش تری پیدا کنند.
افشین، تاکید کرد: ستادها باید بصورت روزآمد، تعداد و کارآیی شرکتها را بصورت دقیق و موضوعی رصد و ثبت کنند. این کار کمک می نماید تا در صورت بروز مشکل در کشور، پاسخ هایی سریع، دقیق و کم هزینه تر ارائه شود.

کارگروه های چهارگانه دولت و مصوبات عملیاتی برای رفع بحران


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، مصوبات اخیر کارگروه زیربنایی دولت را زمینه ساز تسهیل فرآیندها، رفع موانع و حمایت فوری از شرکتها و تولید، خصوصاً شرکت های دانش بنیان و فناور دانست و اظهار داشت: این مصوبات با بهره بردن از اختیارات قانونی شخص رییس جمهور و با یک رویکرد اجرائی، امکان تصمیم گیری سریع و عملیاتی را فراهم آورده اند و می توانند به عنوان ابزاری مؤثر برای عبور از بحران ها، پایداری کارهای فناورانه و رونق تولید دانش بنیان نقش آفرینی کنند.
افشین همین طور به ساختار کارگروه های شکل گرفته در دولت برای تسهیل فرآیندهای بدون تشریفات و در سریع ترین زمان ممکن اشاره نمود و اظهار داشت: در یکی از این کارگروه ها، برای ترک تشریفات برای دانش بنیان ها در دوره بحران مورد تأکید قرار گرفته است تا این شرکتها در دوران بحران بتوانند تسهیلات دریافت نمایند و امور گمرکی و تجاری خودرا بدون تشریفات طی کنند و بصورت خودکار، فرآیندهای تمدید و دریافت مجوزها صورت گیرد.
به گفته او، این کارگروه ها بصورت مستقل، قدمهای اجرائی برداشته اند و مصوباتی داشته اند که بصورت اجرائی و عملیاتی، بدون درنگ به مرحله اجرا رسیده اند. این کارگروه ها ذیل قوانین کشور، می توانند مصوبه ها و بخشنامه هایی داشته باشند که هدف آنها رفع موانع و عبور از بحران ها در عرصه های خاص کشور، بطورمثال تامین اقلام ضروری یا رفع موانع تولید است.
افشین، با اشاره به اختیارات قانونی این کارگروه ها اظهار داشت: اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی از طرف رییس جمهور و دولت به این کارگروه ها تفویض شده است. این اختیارات از نوع تام است و این کارگروه ها می توانند مشکلات کشور را بررسی نموده و با مصوبات مستقیم در راستای حل آنها گام بردارند.

مصوبات حمایتی کارگروه زیربنایی برای شرکت های دانش بنیان


معاون علمی رییس جمهور بیان کرد: حاصل کارهای کارگروه زیربنایی، تدوین ۴۸ مصوبه برای حل مشکلات اساسی کشور بوده است. در همین چارچوب و با عضویت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بسته دفاع از کسب وکارها، تهیه و در جلسات کارگروه تصویب شده و برای ابلاغ غائی به معاون اول رییس جمهور ارسال شده است.
وی با اشاره به توجه ویژه مصوبات به نیازهای زیست بوم فناوری و نوآوری کشور اظهار داشت: برخی از ۴۸ مصوبه اخیر کارگروه زیربنایی، بطور مستقیم و غیر مستقیم، در راه دفاع از شرکت های دانش بنیان قرار دارد.
او با اشاره به اینکه ستادها می توانند پیشنهادهای راهبردی خودرا باتوجه به نیازهای زیست بوم فناوری و نوآوری کشور عرضه کنند تا در این کارگروه مطرح و تصویب شود، اضافه کرد: این مصوبات به زودی ابلاغ خواهد گردید و لازم است ستادها ضمن بررسی و شناخت دقیق این مصوبات، اطلاع رسانی لازم را به شرکت های فناور انجام دهند تا زمینه استفاده آنها از فرصت ها برای حل مسایل راهبردی کشور و کمک به رفع بحران های احتمالی، فراهم گردد و پروسه تسهیل فعالیت این کسب وکارها سرعت گیرد.
افشین، با اشاره به اختیارات اصل ۱۲۷ قانون اساسی که به وزرا، معاونان و استانداران تفویض شده است، اشاره کرد: تصمیماتی که در این کارگروه ها اتخاذ می شود در حکم تصمیمات رییس جمهور است. همین خاصیت سبب می شود فرآیندهای تصمیم گیری و اجرا با سرعت بیش تری جلو برود و حل مشکلات کشور با انسجام و جدیت بیش تری پیگیری شود.
معاون علمی رییس جمهور در ادامه تاکید کرد: تهدیدهای احتمالی در کشور، در صورت شناخت دقیق ستادها از قابلیتهای شرکت های دانش بنیان، می توانند به فرصت های ملی تبدیل شوند. این فرصت ها نه فقط سبب عبور از بحران ها خواهند شد، بلکه استمرار فعالیت و رونق کسب وکارهای دانش بنیان را نیز به همراه خواهند داشت.
برنامه ستادها برای شناسایی قابلیت شرکت های دانش بنیان و کاربست در نیازهای کشور
گفتنی است، در این جلسه دبیران و نمایندگان ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان، به معرفی برنامه های خود در امتداد کمک به حل مسایل راهبردی کشور در وضعیت بحران پرداختند.
نمایندگان ستادها همین طور بر لزوم طراحی سازوکارهای حمایتی ویژه برای شرکت های دانش بنیان در وضعیت بحران و تهدیدهای احتمالی تاکید کردند و از آمادگی کامل ستادها برای ایفای نقش فعال در اجرای مصوبات کارگروه های دولت خبر دادند.
دبیران و نمایندگان ستادها، برنامه های آینده خودرا در عرصه رصد و شناسایی ظرفیت ها، ایجاد بانک اطلاعاتی پویا، تسهیل ارتباط شرکتها با نهادهای اجرائی، کارآیی شرکتها در برخورد با تهدیدهای احتمالی و تدوین بسته های حمایتی در وضعیت بحرانی تشریح کردند.


منبع:

1404/04/10
22:08:36
5.0 از 5
4
تگهای خبر: آینده , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
نهایت علم