تصویب استانداردهای جدید برای تولید انبوه محصولات نانوساخت
نهایت علم: از طرف گروه استاندارد و ایمنی ستاد نانو سه استاندارد که نقش برجسته ی در بهبود کیفیت و ایمنی محصولات نانویی ایفا کنند، به تصویب رسید.
گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد نانو، راهبرد استانداردسازی در کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC)، تمام مراحل شبکه ارزش نانومواد را در بر می گیرد؛ از تولید نانومواد و عرضه آنها به عنوان محصولات مستقل گرفته تا استفاده از آنها به عنوان مواد اولیه در تولید زیرمجموعه ها یا محصولات غائی. توسعه استانداردهایی برای ارزیابی قابلیت اطمینان و دوام این محصولات نیز قسمتی از مسئولیت های کارگروه فنی ۱۱۳ این کمیسیون است.
ماموریت اصلی این کارگروه، تدوین استانداردهای بین المللی بر طبق اصول مدیریت کیفیت (QM) است؛ با این هدف که انتقال نانومواد و محصولات نانوساخت از مرحله مطالعه و توسعه به تولید انبوه، با دقت و اطمینان بیشتری صورت گیرد. سه استاندارد جدید از این مجموعه که به همت گروه استاندارد و ایمنی ستاد نانو به تصویب رسیده اند به این شرح است: ۱- فناوری نانو- نانوساخت- مشخصه های کلیدی کنترلی- قسمت ۲۰-۶: مواد پایه گرافنی- محتوای ناخالصی فلزی: طیف سنجی جرمی پلاسمای جفت شدهی القایی
این قسمت از مجموعه استاندارد ملی ایران به شماره ۱۹۵۷۸، روش استانداردشده ای را برای تعیین یکی از مشخصه های کلیدی کنترلی شیمیایی در پودرهای مواد پایه گرافنی عرضه می کند. این مشخصه، میزان ناخالصی های فلزی موجود در این مواد است که با بهره گیری از روش طیف سنجی جرمی پلاسمای جفت شده القایی (ICP-MS) اندازه گیری می شود. محتوای ناخالصی فلزی از شدت سیگنال عناصر اندازه گیری شده در طیف به دست می آید.
این استاندارد برای انواع مختلف پودرهای گرافنی، همچون گرافن دولایه، سه لایه و چندلایه، گرافن اکسید و گرافن اکسید کم شده قابل استفاده می باشد. مواد مورد بررسی در این استاندارد، کاربرد گسترده ای در عرصه های مختلف فناوری، همچون صنایع ریزالکترونیک، ساخت خمیرهای رسانا و تولید نمایشگرها دارند. هدف از تدوین این استاندارد، فراهم آوردن مبنایی برای طراحی دقیق تر مواد توسط تولیدکنندگان و کمک به کاربران غائی برای انتخاب محصولی متناسب با نیازهایشان است. ۲- فناوری نانو – نانوساخت – خاصیت نامه های محصول – قسمت: ۱ مفاهیم پایه
این قسمت از مجموعه استاندارد ملی ایران به شماره ۱۹۰۹۳، یک خاصیت نامه فنی است که سامانه خاصیت نامه تفصیلی بدون اختصاص مقادیر را برای نانومواد، مجموعه های نانو، و همین طور محصولات غائی نانوپدید در شبکه ارزش نانوساخت تعریف می کند. در این استاندارد، مفاهیم «ویژگی نامه تفصیلی بدون اختصاص مقادیر» (BDS)، «ویژگی نامه تفصیلی» (DS)، و «مشخصه کلیدی کنترلی» (KCC) تعریف شده اند. علاوه بر این، راهنماهایی برای تدوین و استفاده از خاصیت نامه های محصول، خصوصاً از مجموعه استاندارد ملی ایران ۱۹۰۹۳ در حوزه فناوری نانو ارائه می شود. ۳- فناوری نانو- نانوساخت- خاصیت نامه های محصول- قسمت: ۱-۵ کربن فعال نانومتخلخل- خاصیت نامهی تفصیلی بدون اختصاص مقادیر: خازن های الکتروشیمیایی این استاندارد، نحوه گزارش دهی مشخصه های مختلف کربن فعال نانومتخلخل برای خازن های الکتروشیمیایی و نحوه وارد کردن این موارد در یک خاصیت نامه تفصیلی دوجانبه بین فروشنده و کاربر را مشخص می کند. در این استاندارد، مشخصه های کلیدی شیمیایی، فیزیکی، ساختاری و الکتروشیمیایی که بطور معناداری بر عملکرد خازن های الکتروشیمیایی اثر دارند، لیست شده اند. همین طور اطلاعاتی درباره ی روش های اندازه گیری و استانداردهای موجود برای تعیین صحیح KCCها نیز ارائه شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب