عکس این ریزپرنده شکارچی پهپاد است
به گزارش نهایت علم، شرکت نوپای فناوری فرانسوی «هرماتان ای آی» از یک پهپاد رهگیر پیشرفته با نام «گُبی» رونمایی کرده است که به ادعای سازندگانش می تواند هدف را در زیر ۶۰ ثانیه نابود کند.
به گزارش نهایت علم به نقل از خبر آنلاین، به نقل از یورونیوز، پهپاد گُبی (Gobi) با استفاده از هوش مصنوعی، دید کامپیوتری و فناوری های رادیویی و فروسرخ، در چند ثانیه پرتاب می شود و با برخورد مستقیم، پهپادهای دشمن را در آسمان شکار می کند.
این پهپاد تهاجمی بسیار سریع که با هدف نابودی پهپادهای دشمن طراحی شده، توانایی دارد که به فاصله بسیار کمی از زمان شناسایی تهدید به شکل خودکار شلیک کند. گبی که وزن آن کمتر از دو کیلوگرم است، طراحی شده تا بسیار سبک و اقتصادی باشد. حذف کلاهک انفجاری سنتی، به نقل از شرکت سازنده، سبب شده گُبی علاوه بر سبکی، از لحاظ هزینه تولید هم بسیار مقرون به صرفه و مناسب جهت استفاده گسترده باشد.
پهپاد گُبی توانایی دارد با سرعتی تا ۲۵۰ کیلومتر در ساعت حرکت نماید. شعاع عملیاتی آن هم پنج کیلومتر اعلام شده است، به این معنا که می تواند در محدوده ای نسبتاً وسیع دشمن را ردیابی و نابود کند. این پهپاد می تواند با اهدافی با وزن تا ۶۰۰ کیلوگرم روبرو شود، که آنرا در دسته رهگیرهای سبک اما قدرتمند قرار می دهد.
در حالیکه خیلی از سامانه های ضدپهپادی سنتی برای انهدام هدف به انفجار در نزدیکی آن متکی هستند (با استفاده از فیوزهای مجاورتی)، گُبی با برخورد مستقیم به هدف و تخریب اجزای حساس آن مانند ملخ ها، سیستم پیشران یا سنسورها، عملیات نابودی را بشکلی فیزیکی و دقیق انجام می دهد.
نحوه عملکرد سیستم رهگیری به نقل از شرکت سازنده این پهپاد، مأموریت خویش را در سه مرحله کلیدی اجرا می کند:
شناسایی تهدید: در قدم اول، سامانه به کمک امواج الکترومغناطیسی و رادیویی محیط پیرامون خویش را اسکن می کند تا تهدیدات احتمالی همچون پهپادهای دشمن را شناسایی کند. پرتاب خودکار و هدایت اولیه: بعد از شناسایی تهدید، گُبی به شکل خودکار پرتاب می شود. در حین پرواز و با استفاده از سیگنال های رادیویی، اطلاعات موقعیت هدف به شکل لحظه ای به پهپاد منتقل می شود تا آنرا در راه صحیح هدایت کند. رهگیری نهائی و برخورد دقیق: وقتی گُبی به فاصله ای نزدیک از هدف می رسد، حالت ردیابی آن از رادیویی به فروسرخ تغییر می کند. در این مرحله، با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری بصری کامپیوتری، دقیق ترین نقطه برای برخورد شناسایی شده و پهپاد در لحظه آخر مسیر خویش را برای برخورد مستقیم با آن تنظیم می کند. به نقل از توسعه دهندگان، گُبی از الگوریتم های یادگیری ماشین بهره می برد تا در لحظه شرایط و موقعیت را تحلیل و تصمیم گیری کند. همین خصوصیت به آن امکان می دهد با بیشترین دقت ممکن به هدف برخورد کند.
سازندگان گپی می گویند یکی از مزایای قابل توجه این پهپاد اینست که میتوان آنرا به سامانه های فرماندهی و کنترل متصل کرد.
این توانایی اجازه می دهد که گُبی با سایر سامانه های پدافندی یا نظارتی همکاری کند، داده ها را به اشتراک بگذارد، پهپادهای دشمن را سریع تر شناسایی کرده و مهم تر از تمام از خطای هدف گیری روی پهپادهای خودی جلوگیری نماید.
باآنکه هنوز آزمایش های میدانی در رابطه با ی عملکرد گُبی در زمینهای ناهموار یا محیط های جنگی پیچیده منتشر نشده، اما امکان اتصال این سامانه به زیرساخت های سامانه های فرماندهی و کنترل مبین قابلیت عملیات کاملا مستقل و خودمختار در آینده است.
شرکت هرماتان ای آی اعلام نموده است که مدلهای اولیه این پهپاد رهگیر هم اینک درحال انجام آزمایش های پروازی هستند. هدف این مرحله، سنجش عملکرد واقعی گُبی در شرایط متعدد و بهینه سازی الگوریتم های تعقیب و رهگیری است.
کارشناسان می گویند اگر عملکرد گُبی در میدان جنگ هم مانند خصوصیت های فنی اش باشد، این پهپاد می تواند به بخشی کلیدی از پدافند هوایی نیروهای نظامی تبدیل گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب