نهایت علم elmend

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد

به گزارش نهایت علم، دبیر شورایعالی فضای مجازی اظهار داشت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بشکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه ای ادامه دارد.


به گزارش نهایت علم به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، سید محمدامین آقامیری، دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی عصر روز چهارشنبه (۱ مرداد ۱۴۰۴) طی سخنانی در اولین جلسه شورای فضای مجازی استان اصفهان که با حضور استاندار و مقامات استانی برگزار می شد، طی سخنانی با اعلان اینکه چاره مشکلات کشور همچون عدالت آموزشی، دسترسی به بازار، خدمات دولتی و … در خود مشکل نیست، بلکه این مشکلات را میتوان با کمک فضای مجازی و عرضه خدمات فضای مجازی حل کرد؛ اظهار داشت: چالش های فضای مجازی در فضای مجازی نیست، بلکه در فضای سنتی است؛ مثلا اگر فضای سنتی مناسبی برای اوقات فراغت مردم داشتیم، تا این اندازه چالش حضور مردم در این فضا را برای سپری کردن اوقات فراغتشان نداشتیم. ازاین رو هر چقدر فضای سنتی توسعه یابد، به فضای مجازی کمک شده است.

در فضای مجازی تنها ۱۰ کشور داریم

وی ضمن اشاره به اینکه برخلاف فضای سنتی که کشورها در آن تعریف و هویت دارند، در فضای مجازی تنها چند کشور داریم، اضافه کرد: در فضای مجازی حدود ده کشور داریم و بقیه کشورها وجود خارجی ندارند. دبیر شورایعالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: در واقع کشورهایی که توانستند ظرفیت سرزمینی و میراث تاریخی خویش را حفظ کنند، در فضای مجازی کم هستند و خوشبختانه ایران هم در این فضا با زحمت هایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال و سایر حوزه ها کشیده شده، ظرفیت خوبی بوجود آمده که این ظرفیت، وابسته نیست و هویت دارد. آقامیری با اشاره به اینکه در نقطه حساس تاریخی هستیم که شکل دهنده آینده ایران است؛ خاطرنشان کرد: در شبکه ملی اطلاعات ۴ لایه تعریف شده که لایه اول، لایه زیرساخت و خدمات پایه است که عمده آن برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که خوشبختانه در این عرصه در شرایط خوبی هستیم و در واقع باید زیرساخت خوب داشته باشیم تا بتوانیم خدماتی که مردم نیاز دارند را به شکل پایدار تأمین نماییم.

تداوم خدمات و افزایش تاب آوری در مردم

وی ضمن اشاره به اینکه هر چه قدر بتوانیم نیازمندی های این حوزه را به شکل بومی برطرف نماییم، در شرایط بحران مانند جنگ می توانیم خدمت به مردم را تضمین کنیم؛ عنوان کرد: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اقتصاد دیجیتال نقشی مهم و تأثیرگذاری ایفا کرد و به مردم با تداوم عرضه خدمات، آرامش داد و این بسیار پرارزش است؛ در واقع تداوم عرضه خدمات توسط کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال، تاب آوری مردم را در جنگ افزایش داد. رئیس مرکز ملی فضای مجازی همینطور با اشاره به اینکه لایه دوم، خدمات کاربردی است؛ اظهار داشت: باید این لایه توسعه یابد و بخش اصلی اقتصاد دیجیتال در این لایه تعریف می شود. یکی از علل حرکت بسمت استان ها در این لایه به این علت بود تا از مزیت ها و نقاط قوت هر استان برای توسعه آن بتوان بهره برد که این اتفاق سبب ایجاد تنوع ارائه ی خدمت و اشتغالزایی می شود. آقامیری در مورد لایه سوم هم اضافه کرد: لایه محتوا نسبت به سایر لایه ها بسیار اهمیت دارد و اگر بهترین زیرساخت و خدمات کاربردی هم داشته باشیم، صرفا بهترین جاده را داریم، اما محتوا در واقع ماشینی است که در آن تردد می کند، ازاین رو بسیار اهمیت دارد. وی اشاره کرد: امروزه با توسعه فناوری، محتوا به صورت همزمان به ۵۰ زبان منتشر می شود که این البته فرصتی برای ما هم هست که بتوانیم محتوای خودمان را به زبان های دیگر تبدیل نموده و میراث دینی، تاریخی و فرهنگ غنی ایرانی را به گوش جهانیان برسانیم. ازاین رو اگر در این عرصه سرمایه گذاری نماییم، توسعه فرهنگی پایداری خواهیم داشت و می توانیم گفتمان سازی نماییم. رئیس مرکز ملی فضای مجازی ضمن اشاره به اینکه باید قالب محتوای جدید را شناسایی نماییم و دیجیتالی کردن محتواها، کافی نیست، عنوان کرد: اقتصاد محتوا بحث بسیار مهمی در این لایه است و متاسفانه در کشور ما، استفاده از محتواهای دیگر کشورها به جای تولید، به سبب صرفه اقتصادی، اقبال بیشتری دارد، این در حالیست که ما باید به لحاظ محتوایی تولیدکننده باشیم. آقامیری در مورد تاثیر هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات هم اظهار داشت: هوش مصنوعی به سرعت درحال توسعه و فراگیر شدن است و در آینده، با وجود هوش مصنوعی حتما رساندن پیام به دسته های مختلف مخاطبان سخت تر خواهد شد و احتمالا افراد جامعه صرفا محدود به ارتباط با هوش مصنوعی می شوند که این محدوده ارتباطی رسیدن پیام به جامعه هدف را سخت تر می کند.

جنگ نظامی تمام شده اما جنگ سایبری ادامه دارد

دبیر شورایعالی فضای مجازی در قسمت پایانی سخنان خود ضمن اشاره به توقف درگیری های نظامی، تصریح کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بشکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه ای ادامه دارد. آقامیری در انتها اظهار داشت: مهم ترین عنصری که اقتدار کشور را در دوران جنگ تحمیلی نشان داد، اتحاد و پشتیبانی مردم بود. ازاین رو دشمن برای مرحله بعد این وحدت را هدف قرار گرفته و با انواع ابزارها به دنبال تأثیرگذاری در این حوزه می باشد و به این علت تحلیل جنگ شناختی بسیار اهمیت دارد.


منبع:

1404/05/03
12:24:42
5.0 از 5
13
تگهای خبر: آینده , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
دوستان سایت نهایت علم
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

نهایت علم