نهایت علم elmend

تشخیص دقیق كووید-۱۹ با سواب های چاپ سه بعدی

تشخیص دقیق كووید-۱۹ با سواب های چاپ سه بعدی

به گزارش نهایت علم پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدیدی نشان داده اند كه سواب های ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی می توانند جایگزین خوبی برای سواب های استاندارد كنونی باشند و به تشخیص دقیق كووید-۱۹ كمك كنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، یک آزمایش بالینی نشان داده است که سواب های چاپ سه بعدی می توانند جایگزینی برای سواب های بینی تجاری باشند که به صورت متداول برای آزمایش تشخیص کووید-۱۹ مورد استفاده قرار می گیرند. با عنایت به نیاز روز افزون برای آزمایش گسترده کووید-۱۹، پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که فناوری چاپ سه بعدی می تواند یک گزینه مقرون به صرفه برای جبران کمبود سواب بینی باشد.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه جنوب فلوریدا"(USF) موفق شده اند تا اولین شواهد را در مورد کارآیی سواب های چاپ سه بعدی و ایمنی آنها عرضه کنند. آنها به دنبال یافتن چاره ای برای جبران کمبود سواب های بینی، به ایده استفاده از فناوری چاپ سه بعدی رسیدند.
این گروه پژوهشی توانستند اولین نمونه از سواب های بینی چاپ سه بعدی را به سرعت طراحی و آزمایش نمایند. این نمونه ها که با استفاده از مواد غیرسمی مورد تایید "سازمان غذا و دارو" (FDA) ساخته شده بودند، توانستند در آزمایشی که در اوایل مارس سالجاری انجام شد، با موفقیت عمل کنند. پژوهشگران، آزمایش بزرگتری را هم در اواخر مارس و در سه مرحله انجام دادند تا کارآیی این سواب های جدید را ارزیابی کنند.
"سامر دکر"(Summer Decker)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: متخصصان ما در اواسط دوره همه گیری کووید-۱۹ تلاش کردند که برخی موانع را کنار بگذارند تا بتوانند در کنار یکدیگر برای رسیدن به یک هدف کار کنند. این موضوع، بسیار پرارزش است که سواب چاپ سه بعدی ما با طراحی جدید بتواند تجهیزات بیشتری را برای تشخیص کووید-۱۹ عرضه نماید و از گسترش آن پیشگیری کند.


استاندارد طلایی برای تشخیص عفونت های تنفسی این است که مواد ژنتیکی ویروس با کمک یک سواب باریک مورد بررسی قرار بگیرند. پژوهشگران در یک آزمایش بالینی، ایمنی و تأثیر سواب چاپ سه بعدی را روی ۲۹۱ بزرگسال دارای نشانه های کووید-۱۹ مورد بررسی قرار دادند و نتایج به دست آمده از این سواب های جدید را با نتایج سواب های استاندارد متداول مقایسه کردند.
"کامی کیم"(Kami Kim)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما در این آزمایش، اولین مقایسه دقیق را برای اطمینان از عملکرد سواب های چاپ سه بعدی انجام دادیم. ما توانستیم طی سه مرحله آزمایش نشان دهیم که دقت سواب های تجاری و سواب های چاپ سه بعدی در تشخیص کووید- ۱۹ با یکدیگر قابل مقایسه است.
تنها واکنش نامطلوب بیمار که در طول آزمایش برای هر دو سواب به ثبت رسید، چند مورد خونریزی خفیف بینی بود.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که با عنایت به نیاز روز افزون برای آزمایش گسترده کووید ۱۹، فناوری چاپ سه بعدی می تواند یک گزینه قابل اطمینان و مقرون به صرفه برای جبران کمبود سواب بینی باشد.
این پژوهش، در مجله "Clinical Infectious Diseases" به چاپ رسید.



1399/07/05
23:46:49
5.0 از 5
1270
تگهای خبر: آمریكا , پژوهشگر , چاپ , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
نهایت علم