نهایت علم elmend

مولكول هایی كه با رشد مغزی نوزادان نارس در ارتباط هستند

مولكول هایی كه با رشد مغزی نوزادان نارس در ارتباط هستند

نهایت علم: خراسان رضوی نتایج بررسی های جدید نشان میدهد كه تغذیه با شیر مادر ممكنست به رشد مغزی نوزادان كمك نماید.


به نقل از ساینس، تحقیقات نشان داده است که شیردهی، ممکنست منجر به افزایش هوش کودکان شود. پژوهشگران پروتئین های مختلفی در شیر مادر کشف کردند که موجب رشد عصبی خواهد شد و از این ایده حمایت می کند که شیردهی می تواند به رشد مغز نوزادان کمک نماید.
بحث پیرامون شیردهی، موضوعی است که از گذشته تا حالا در مورد آن بحث شده است و احیانا به این زودی ها اختتام نخواهد یافت. شواهد علمی نشان داده است که شیر مادر می تواند از افراد در مقابل عفونت ها محافظت کند و همچنین، در کاهش خطر چاقی کودکان، سرطان خون و مشکلات قلبی و عروقی در بزرگسالی موثر باشد، اما شناسایی اینکه، چه عواملی بطور مستقیم در شیر مادر با این نتایج مرتبط هستند، مشکل است، برای اینکه عوامل زیادی در این مساله نقش دارند.
درباره نقش شیردهی و ارتباط آن با افزایش هوش، نتایج متنوع و متناقضی وجود دارد. عوامل بسیاری است که می تواند بر هوش تاثیر داشته باشد و ایجاد ارتباط مشخص علت و معلولی بسیار دشوار خواهد بود، بااین حال، این مطالعه بعضی از شواهد قانع کننده را در خود جای داده است.
تحقیقات گذشته ثابت کرده که رشد مغزی و نتایج رشد عصبی در نوزادان نارس لطمه پذیر که در اوایل زندگی با شیر مادر تغذیه می شوند، بهبودیافته است، اما اینکه چه عاملی سبب شده تا شیردهی برای مغز در حال رشد نوزادان موثر باشد، مهمست.
لیمپروپولوس و همکارانش در بیمارستان ملی کودکان در واشنگتن دی سی، جهت بررسی مغز نوزادان و مقایسه بین نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند با نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، از شیوه تصویربرداری پیچیده و غیرتهاجمی موسوم به "طیف سنجی تشدید مغناطیسی پروتون"(proton magnetic resonance spectroscopy) استفاده کردند.


پژوهشگران به دنبال مواد بیوشیمیایی خاص در ماده سفید پیشانی و مخچه (دو منطقه لطمه پذیر در نوزادان نارس) بودند و این مطالعه بر روی این مساله تمرکز داشت. پژوهشگران دریافتند که بطور خاص، مقدار اینوزیتول (مولکولی شبیه به گلوکز) و کراتین (مولکولی که به بازیافت انرژی درون سلول ها کمک می کند) افزایش یافته است.
لیمپروپولوس اظهار داشت: این ترکیبات بیوشیمیایی (بیوشیمیایی به هر ترکیب شیمیایی که قسمتی از ترکیب سلول های زنده باشد، اطلاق می شود) نشانگر رشد مغز هستند. برای مثال، سطوح بالاتر کولین در مغز با بهبود حافظه و شناخت ارتباط دارد. با توجه به این که اطلاعاتی درباره حافظه و شناخت نوزادان نداریم، نمی توانیم ارتباط مستقیم را در این مورد بیان نماییم، اما امید است که این نشانه اولیه برای بهبود هوش باشد و نیاز به بررسی های بیشتر دراین زمینه است. پروتئین ها برای همه نوزادان و خصوصاً برای نوزادان در معرض خطر (نوزادان نارس) بسیار مفیدست.
وی ادامه داد: نتایج این بررسی بسیار جالب است، برای اینکه کمک می نماید تا علاوه بر اینکه دریابیم که زایمان زودرس می تواند اثرات مضری بر مغز در حال رشد داشته باشد، همین طور نحوه مراقبت نیز می تواند به محافظت از مغز این نوزادان در معرض خطر کمک نماید.
بااین حال، باید توجه داشته باشیم که اگر مادر بهر دلیلی نتواند شیردهی داشته باشد، نباید احساس گناه کند، برای اینکه مادران به اندازه کافی تحت فشار هستند و افزودن فشار بیشتر درباره شیردهی بر آنان تاثیر دارد.
بررسی "بهبود متابولیسم مغزی و مخچه ای در نوزادان با وزن کمتر از 1500 گرم (VLBW) تغذیه شده با شیر مادر" در نشست سالانه انجمن های علمی کودکان 2019 ارائه شده است.




منبع:

1399/08/08
14:52:41
5.0 از 5
1420
تگهای خبر: انرژی , پژوهشگر , تحقیقات , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
نهایت علم