نهایت علم elmend

كشف گونه ای از قهوه كه تصور می شد منقرض شده

كشف گونه ای از قهوه كه تصور می شد منقرض شده

نهایت علم: بحران تغییرات جوی تاثیر مخربی بر روی دما و الگوهای بارشی در سراسر جهان گذاشته است. یکی از بی شمار محصولاتی که در معرض خطر است قهوه است که برای بشریت بسیار گرانبهاست.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آلرت، حالا دانشمندان گیاه قهوه ای را یافته اند که در مقابل تغییرات آب وهوایی شدید ناشی از تغییر فصول مقاوم تر است. این گیاه که قهوه ی استنوفیلیا(Coffea stenophylla) نام دارد گونه ای وحشی و نسبتا کمیاب در آفریقای غربی است و در مقایسه با گیاه قهوه ای که معمولا استفاده می نماییم در مقابل تغییرات جوی مقاوم تر است.
علاوه بر این، این گیاه طعمی مشابه قهوه ی با کیفیت عربیکا(Arabica) دارد که از گیاه عربیکا ایجاد می شود. بدین سبب می تواند افرادی که نوشیدنی های گرم را به خوبی می شناسند را نیز راضی کند.
قهوه ی عربیکا که هم اکنون ۷۵ درصد بازار را از آن خود کرده جزو گونه های در خطر است برای اینکه گیاه آن برای رشد نیاز به شرایط ویژه ای دارد.
پژوهشگران در این مقاله نوشتند: اینگونه خاص، شرایط قابل کشت قهوه را بیشتر می کند و منبعی مهم برای ایجاد گیاهان قهوه سازگار با شرایط جوی مختلف است.
گیاه استنوفیلیا در حقیقت در حال احیای مجدد است. قبل از این تصور می شد که این گیاه از بین رفته است و تنها جایی که می توان آنرا یافت ساحل عاج است و طی دهه ها اطلاعات کمی از آن در دست بود اما بتازگی این گیاه در شهر سیرالئون(Sierra Leone) در آفریقای غربی یافت شده است.
دانشمندان نمونه هایی از آنرا جهت بررسی طعم آزمایش کردند و مدل سازی هایی انجام دادند تا متوجه شوند این گیاه در چه شرایطی رشد می کند. استنوفیلیا می تواند دماهای ۲۴.۹ درجه سانتی گراد را تحمل کند که از میزان تحمل گیاهان عربیکا و کنفورا(C. canephora) که ما آنرا به اسم قهوه ی روبوستا(robusta) می شناسیم بیشتر است.
تحقیقات پیشین نشان میدهد که این گیاه می تواند در دوره های خشکسالی زنده بماند و تا حدودی در مقابل زنگ زدگی برگ ها نیز مقاوم است. بدین سبب می توان آنرا بعنوان گزینه ای برای پرورش قهوه در وضعیت محیطی سخت در نظر گرفت. البته اگر بتوانیم میزان کافی از آنرا پرورش دهیم.
پژوهشگران در مقاله شان نوشتند: پرورش ضعیف استنوفیلیا علت اصلی عدم موفقیت آن در تبدیل شدن به محصولی جهانی است، بااینکه رقابت با قهوه ی روبوستا که همزمان با کاهش تولید گیاه استنوفیلیا تبدیل به کالایی جهانی شد نیز از عوامل اصلی این مساله است.
قهوه ی استنوفیلیا طی یک سال قبل در آزمایش های طعم و مزه موفق بوده است. همین طور این گیاه را می توان به گیاهان دیگر پیوند زد تا موجب ایجاد مقاومت در مقابل شرایط جوی سخت سایر گیاهان شود.
تغییر گونه ها و حرکت به سمت گونه های مقاوم تر تنها چاره ای است که این صنعت دارد. جابه جایی مزارع کشت قهوه نیز جزو گزینه هایی است که مورد بررسی قرار می گیرد. البته حل این مشکل بصورت ریشه ای بهترین چاره است یعنی حل مشکل تغییرات اقلیمی.
پژوهشگران حالا در حال کاشت نهال های استنوفیلیا هستند تا این گیاه را بعنوان یک منبع با کیفیت برای تولید قهوه بررسی نمایند. با این وجود زمانی طول می کشد تا افرادی غیر از پژوهشگران و متخصصین طعم آنرا بچشند.
آرون دیویس(Aaron Davis) رئیس تحقیقات گیاهان قهوه در باغ گیاه شناسی رویال انگلستان می گوید: این قهوه طی یک یا دو سال آینده در کافه ها نخواهد بود اما من فکر می کنم پنج تا هفت سال دیگر شاهد ورود آن به بازار جهانی بعنوان قهوه ای با طعم قوی و باارزش خواهیم بود.




منبع:

1400/02/01
21:36:41
5.0 از 5
942
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
نهایت علم