جمع آوری سبزیجات به كمك ربات ها
به گزارش نهایت علم پژوهشگران اظهار كردند: بزودی ربات ها می توانند میوه های نرم و بعضی از سبزی جات را جمع آوری كنند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و و به نقل از سی ان ان، از آنجایی كه جمعیت جهان در سال 2050 به 9.7 میلیارد نفر خواهد رسید، این مساله بخش كشاورزی را برای تامین نیازهای غذایی بشر تحت تاثیر قرار می دهد.
تغییرات آب وهوایی، كوچك شدن زمین های كشاورزی و كاهش منابع طبیعی نیاز به نوآوری و كارآیی بیشتر در حوزه كشاورزی دارد.
انتخاب میوه هایی مانند توت فرنگی یا كاهو از حساسیت خاصی برخوردار است، در صورتیكه محصولاتی مانند گندم و سیب زمینی، سال هاست كه به صورت مكانیكی برداشت می شوند.
خیلی از میوه ها و سبزی ها در مقابل این مورد مقاومت ندارند؛ آنها به راحتی ضربه می خورند و ماشین آلات سنگین مزرعه نمی توانند به راحتی آنها را جمع آوری نمی كنند. اما اخیرا، پیشرفت هایی در فناوری منجر شده تا ربات ها بتوانند با استفاده از دوربین و هوش مصنوعی برای یافتن میوه رسیده كاربردی شوند و با دقت بیشتری محصولات را جمع آوری كنند.
مهندسان دانشگاه كمبریج انگلستان، نخستین ربات جمع آوری نوعی كاهو (كاهو سردسیری) را ساختند كه Vegebot نام دارد و می تواند آنرا شناسایی و جمع آوری كند.
این ربات، ابتدا كاهو را اسكن كرده و با كمك الگوریتم یادگیری ماشین كه با بیشتر از هزار تصویر كاهو آموزش دیده، نتیجه می گیرد كه آیا كاهو آماده برداشت است یا خیر؟ سپس آماده برداشت شده و در موقعیت مناسب قرار می گیرد و بدون اینكه فشاری به آن وارد سازد، محصول را برش داده و جمع آوری می كند.
برمبنای یافته های این بررسی، میزان موفقیت در برداشت، بسیار بالا و به میزان 91 درصد است، البته كار این ربات، هنوز از انسان كندتر است و بطور متوسط 31 ثانیه طول می كشد تا یك كاهو برداشت شود.
پژوهشگران اظهار كردند: ربات های كشاورزی از عملكرد و دقت بالاتری نسبت به ماشین آلات كشاورزی سنتی برخوردار می باشند كه این مساله منجر به پیشرفت شایان توجهی در بهره وری و تولید خواهد شد.
مهمتر از این، تولیدكنندگان با كمبود نیروی كار روبه رو بوده و هستند. طبق گزارش بانك جهانی سهم كل اشتغال در كشاورزی جهان از 43 درصد در سال 1991 به 28 درصد در سال 2018 كاهش یافته است.
این مساله تا حدودی به سبب عدم علاقه نسل جوان به كار كشاورزی است و توسعه رباتیك در بخش كشاورزی می تواند منجر به كمك به كشاورزانی شود كه به سبب كمبود نیروی كار امكان دارد ضررهای اقتصادی را متحمل شوند.
هم اكنون، محصولات یك مزرعه بطور معمول یك دفعه برداشت می شود و میوه یا سبزی پوسیده باقی می ماند و این در شرایطی است كه ربات ها می توانند سبزی و میوه رسیده را جمع آوری و چندین بار به همان قسمت بازگردند تا تمام محصولات جمع آوری شوند.
پژوهشگران عنوان كردند: ربات هایی كه سال آینده به مرحله اجرا می رسند، بیشتر از 20 ساعت در روز و هفت روز هفته می توانند كار كنند.
نمونه موفق رباتی كه می تواند توت فرنگی را جمع آوری كند در بلژیك ساخته شده است. این ربات امسال در انگلیس و هلند مورد استفاده كشاورزان قرار می گیرد. نمونه دیگری از این ربات ها كه برای جمع آوری سیب استفاده می شوند در كالیفرنیا مستقر هستند.
ربات ها می توانند به شیوه های كشاورزی پایدارتر كمك كنند و این امكان را به تولیدكنندگان بدهند كه از آب كمتر، سوخت كمتر و سموم دفع آفات كمتری استفاده و همین طور زباله كمتری را تولید كنند.
اما یكی از چالش های مهم ربات های كشاورزی، سازگاری آنها با شرایط آب و هوایی است.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب