مینت پرس نیوز بررسی كرد؛
اتحاد شركت های فناوری آمریكا با ترامپ در نبرد با ایران
نهایت علم: نشریه مینت پرس نیوز با انتشار گزارشی به بررسی اتحاد شركت های بزرگ فناوری آمریكایی با ترامپ برای نبرد با ایران پرداخته است.
به گزارش نهایت علم به نقل از مینت پرس نیوز، سخنگوی فیسبوك در توضیح این مطلب به شبكه سی ان ان گفته است كه علت غیرقانونی بودن چنین پست هایی، قوانین تحریم جدید آمریكاست كه پشتیبانی از افراد و گروه های تروریست توصیف شده توسط دولت ایالات متحده را در شبكه های اجتماعی ممنوع می كند. با عنایت به تروریستی قلمداد شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط كاخ سفید فیسبوك و اینستاگرام كه در مالكیت فیسبوك است، اقداماتی درجهت اثبات تبعیت خود از این قانون انجام داده اند.
این گونه اقدامات محدود به سردار سلیمانی نبوده و توئیتر در اقدامی مشابه حساب كاربری آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران را هم تعلیق كرده و علت این امر را فعالیت غیرعادی عنوان كرده است.
در همین حال معدود سایت های امریكایی هم كه مطالب خبری متفاوت با رسانه های جریان اصلی در ایالات متحده تولید و منتشر می كنند هم تحت فشار قرار گرفته اند. بعنوان مثال می توان به وب سایت روزنامه نگاری تحقیقی Grayzone اشاره نمود كه پی پال هرگونه اهدای پول به آن به صورت الكترونیكی را ناممكن كرده است.
نویسندگان Grayzone بارها با تلاشهای دولت ترامپ برای آغاز جنگ با ایران مخالفت كرده، از تاثیر مخرب تحریم ها بر زندگی عادی ایرانی ها انتقاد كرده بودند و برای مخاطبان آمریكایی روشن كرده بودند كه سردار سلیمانی در ایران شخصیتی بسیار محبوب است.
آلن مك لئود نویسنده مینت پرس اعتقاد دارد مردم ایران به درستی بین دولت آمریكا و مردم این كشور تفاوت قائل می شوند. اما دولت آمریكا رفتاری كودكانه دارد و به تلافی مخالفت دولت ایران با ترامپ شركت های فناوری را به پاك كردن پیام های حمایت آمیز از سردار سلیمانی مجبور می كند و بدین شكل از خیلی از مردم عادی ایران انتقام می گیرد. این نوع رفتارهای انتقام جویانه نتایج عمیقی برای آزادی دسترسی به اطلاعات به همراه می آورد.
بسیاری از كشورهای خارجی از شبكه های اجتماعی آمریكا برای انتشار اخبار و نظرات خود استفاده می نمایند، اما تصمیماتی از این دست بدان معناست كه جهان نمی تواند از عقاید و دیدگاه های ایرانی ها كه یك طرف این بحث و منازعه هستند آگاه شود.
با پاك كردن مطالب ارسالی ایرانیان، آمریكایی ها تنها پلت فرم دسترسی به عقاید دست اول ایرانی ها را هم از دست می دهند و تنها در معرض نظرات و افكار كسانی قرار می گیرند كه با جمهوری اسلامی مخالف هستند. خیلی از این افراد كه صرفاً طرفدار ترامپ هستند تلاش می كنند خویش را نماینده همه ایرانی ها قلمداد كنند و افكار عمومی و ناظران امور را به اشتباه می اندازند.
البته مدیران شبكه های اجتماعی امریكایی همین رفتار را در قبال طرفداران نیكولاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا هم انجام می دهند و مطالب ارسالی آنها در توئیتر و فیسبوك را پاك می كنند.
هماهنگی فیسبوك در این حوزه با دولت آمریكا اتفاقی به نظر نمی رسد. فیسبوك از سال ۲۰۱۸ كنترل محتوای خبری و اطلاع رسانی در این شبكه اجتماعی را تا حد زیادی به شورای آتلانتیك واگذار كرده كه یك اتاق فكر وابسته به ناتو است. اعضای هیأت مدیره این شورا قبلاً در دولت آمریكا پست های برجسته مدیریتی داشته اند و همچون آنها می توان به هنری كیسینجر، كاندولیزا رایس، كالین پاول و ژنرال هایی مانند وسلی كلارك، دیوید پترائو و رؤسای قبلی سیا مانند لئون پانتا، مایكل هیدن و رابرت گیتس اشاره نمود.
این افراد كنترل آنچه كه آمریكا و دیگر كشورهای جهان بعنوان خبر در شبكه های اجتماعی دریافت می كنند را بر عهده دارند و بدیهی است تا زمانی كه كنترل شبكه های اجتماعی پرطرفدار در كنترل شركت های آمریكایی باشد تغییر اساسی در این وضعیت ایجاد نمی گردد.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب