نهایت علم elmend

سامانه هوشمند پایش ماهواره ای ارتقا می یابد

سامانه هوشمند پایش ماهواره ای ارتقا می یابد

سامانه هوشمند پایش ماهواره ای كه با دریافت تصاویر ماهواره ای و پردازش تصاویر بر مبنای الگوریتم های هوش مصنوعی، پدیده های محیطی كل كشور را پایش می كند، با فناوری های ژئوماتیك ارتقا می یابد.



به گزارش نهایت علم به نقل از معاونت علمی و فناوری، این سامانه که یک محصول دانش بنیانی است مقرر است با حمایت ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارتقا یابد.
به گفته یاسر ابراهیمیان قاجاری، رئیس گروه ژئوماتیک ستاد، با ارتقای این سامانه، خدمات جامع سنجش از دور به صورت کامل در چارچوب یک پلت فورم مبتنی بر وب به کاربران عرضه خواهد شد.
وی اضافه کرد: در فاز نخست ارتقای این سامانه امکاناتی مانند «شناسایی پهنه های آبی با الگوریتم های هوش مصنوعی»، «اعلام اخطار سیلاب در هفت روز آینده با مناطق ریسک بالا، متوسط و کم و شناسایی مناطق سیلاب» و «مسیریابی به این نقاط برای امدادرسانی به سامانه» افزوده می شود.
قاجاری تصریح کرد: همینطور در این سامانه مواردی مانند «پایش دریاچه ها و تالاب ها ومرز آبی مخازن سدها به همراه گزارش های آماری تغییرات»، «شناسایی نقاط جنگل خواری و تغییر اراضی کشاورزی»، «شناسایی مناطق با ریسک و پیشبینی آتش سوزی و اعلام اخطار و شناسایی نقاط آتش فعال کل کشور با وضعیت نوع پوشش گیاهی آن نقطه» و «مسیریابی برای اطفاء حریق به این نقاط» در نظر گرفته خواهد شد.
وی اضافه کرد: مقرر است در فاز نخست ارتقای سامانه سهم، «اعلام اخطار به کاربر برای مناطق مشخص شده توسط آن» و «ثبت مناطق آتش توسط کاربر برابر با مشاهدات عینی با قابلیت اظافه کردن تصویر و مختصات GPS تلفن همراه و جستجو و فیلتر اطلاعات توصیفی برای کاربر برای تسهیل در استفاده از امکانات هم» افزوده شود.
به گفته وی، «پایش زمین های کشاورزی برپایه ثبت موقعیت زمین توسط GPS کاربر» و «اعلام گزارش مصرف آبدهی و کوددهی بهینه و کنترل کیفیت رشد گیاه و آفات و نمایش مشخصات داده های مکانی و توصیفی بر روی نقشه» هم بعنوان امکانات جدید در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان می کند: هم اکنون مهم ترین چالش پیش روی این استارت آپعدم شناخت درست بهره برداران که معمولا سازمان های دولتی هستند از خدمات این استارتارپ ها است که امید است با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این چالش ها مرتفع شود.


منبع:

1399/03/26
15:05:20
5.0 از 5
2475
تگهای خبر: آینده , استارت آپ , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
نهایت علم