پروتئین هایی كه كروناویروس را خنثی می كنند
پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود، متد جدیدی عرضه كرده اند كه می تواند پروتئین هایی را كه توانایی خنثی كردن كروناویروس را دارند، شناسایی كند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی انجمن پیشبرد علوم آمریکا، دانشمندان آمریکایی، یک روش جدید و سریع درون کشتگاهی ابداع نموده اند که می تواند پروتئین های شبیه به پادتن را که به کروناویروس متصل می شوند، جدا کند.
باآنکه پژوهش های بسیاری بر شناسایی پادتن های مقابله کننده با کروناویروس تمرکز کرده اند اما توجه کمتری به پروتئین های شبیه به پادتن معطوف شده است که شناسایی آنها می تواند مزایای تشخیصی و درمانی مشابهی داشته باشد.
در هر حال، روش های تثبیت شده درون کشتگاهی برای انتخاب مولکول های کوچک شبیه به پادتن، با مشکلاتی هم همراه هستند. "نمایش فاژی"(Phage display)، یکی از متداول ترین این روش ها است اما به علت عرضه تعداد کمی از پروتئین ها، محدودیت هایی را برای شناسایی ویروس هایی مانند کروناویروس به همراه دارد. روش دیگری معروف به "نمایش آران ای پیام رسان"(mRNA display)، پروتئین های زیادی را عرضه می دهد اما زمان بر است و آماده کردن نتایج با این روش، چند هفته زمان می برد.
دانشمندان در این پروژه، از روشی معروف به "TRAP display" استفاده کردند که پیش تر ابداع شده است و می تواند دو مرحله زمانبر روش نمایش آران ای پیام رسان را تسهیل کند. آنها با استفاده از این روش، طی چهار روز توانستند به ۹ پروتئین شبیه به پادتن دست یابند که به پروتئین خوشه ای کروناویروس متصل می شود.
از میان این ۹ پروتئین، چهار پروتئین، پیوستگی خویش را به پروتئین خوشه ای که به گیرنده معروف به "ACE2" متصل می شود، نشان دادند. این مورد نشان داده است که شاید پروتئین های شبه پادتن بتوانند توانایی کروناویروس را برای اتصال به گیرنده ACE2 در سلول های انسان از بین ببرند.
یک پروتئین از میان این چهار پروتئین شبه پادتن توانست توانایی کروناویروس را برای عفونی کردن سلول های کشت شده از بین ببرد.
دانشمندان از این پروتئین ها، برای گرفتن ذرات کروناویروس از نمونه های به دست آمده از سواب بینی هم استفاده کردند و قابلیت پروتئین ها را آزمایش های تشخیصی نشان دادند. آنها باور دارند که بزودی می توان از این روش برای ابداع ابزار تشخیصی موثری بهره برد که به غلبه بر همه گیری کووید- ۱۹ کمک می کنندـ
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب