نهایت علم elmend

ابداع ابزار تشخیصی پزشكی با كمك فناوری چاپ ۳ بعدی

ابداع ابزار تشخیصی پزشكی با كمك فناوری چاپ ۳ بعدی

پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود توانستند از فناوری چاپ سه بعدی برای ابداع ابزار تشخیصی پزشكی استفاده كنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه مینه سوتا"(University of Minnesota) در بررسی جدید خود توانسته اند کانال های چاپ سه بعدی عرضه کنند که می توانند در ابداع ابزار تشخیصی، حسگرها و تجهیزات لازم برای آزمایش های پزشکی و کاربردهای دیگر کمک کنند.
این گروه پژوهشی، ساختارهای مورد نظر خودرا با چاپ سه بعدی ابداع کردند و روی سطوح کنده کاری شده قرار دادند. آنها امیدوارند که روزی بتوانند این کار را مستقیما روی پوست انسان انجام دهند.
بررسی ریزسیال ها، حوزه ای رو به پیشرفت است که به کنترل جریان مایع در مقیاس میکرون می پردازد. ریزسیالات در حوزه های گوناگونی همچون سنسورهای زیست محیطی، تشخیص پزشکی، آزمایش حاملگی و دارورسانی و دیگر آزمایش های بیولوژیکی به کار می روند.
ارزش بازار جهانی ریزسیالات، هم اکنون میلیاردها دلار تخمین زده می شود. ابزارهای ریزسیال معمولا در یک محیط کنترل شده و با بهره گیری از یک روش پیچیده موسوم به "فوتولیتوگرافی"(photolithography) ساخته می شوند. در این روند ساخت، سیلیکون مایع روی سطحی که الگوهای کانال روی آن حکاکی شده اند، ریخته می شود.
کانال های ریزسیال در این پژوهش، با بهره گیری از روش چاپ سه بعدی ابداع شدند. پژوهشگران از یک چاپگر سه بعدی استفاده کردند تا کانال های ریزسیال را روی سطح مورد نظر ایجاد کنند. قطر کانال ها حدود ۳۰۰ میکرون و حدودا سه برابر اندازه موی انسان است. پژوهشگران نشان دادند که می توان مایعی که درون کانال ها جاری است را با کمک مجموعه ای از دریچه ها، کنترل و پمپاژ کرد.
"مایکل مک آلپین"(Michael McAlpine)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این تلاش ها، امکان ابداع خیلی از ابزار ریزسیال را در آینده فراهم می آورد. پژوهش های آینده می توانند مکمل یافته های کنونی باشند.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.



1399/07/21
14:26:14
5.0 از 5
1159
تگهای خبر: آمریكا , آینده , پژوهشگر , چاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
نهایت علم