نهایت علم elmend

رازی كه زیرپای ما نهفته است

رازی كه زیرپای ما نهفته است

به گزارش نهایت علم میدان مغناطیسی زمین كه سه هزار كیلومتر زیر پای ما در هسته آهن مایع زمین بوجود آمده است، برای حیات در سیاره ما بسیار مهم می باشد. میدان مغناطیسی، هم از نظر استقامت و هم از نظر جهت دائماً در حال تغییر است. در گذشته میدان مغناطیسی زمین در این دو زمینه تغییرات قابل ملاحظه ای داشته است.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، مدتها است یک سوال ذهن دانشمندان را درگیر کرده است و آن این است که میدان مغناطیسی زمین با چه سرعتی می تواند تغییر کند. میدان های مغناطیسی زمین به صورت معمول هر ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزاره تغییر می کنند. هزاره یک "یکا" یا "واحد زمانی" است که برابر با هزار سال است. با این وجود میدان مغناطیسی سیاره زمین تابحال بیشتر از دو برابر مدت ذکر شده ثابت مانده است و آخرین وارونگی مغناطیسی در حدود ۷۷۳ هزار سال پیش رخ داده است.
نتایج یک مطالعه جدید اطلاعات بهتری از وقایع ژئوفیزیکی که منجر به رخ دادن این پدیده می شود، عرضه کرده است. این مطالعه توسط دانشمندان موسسه ملی تحقیقات قطبی(NIPR) انجام شده است. به قول دانشمندان، وارونگی ژئومغناطیسی "Matuyama-Brunhes" یکی از پدیده های دیرینه مغناطیس شناسی است که بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است.
سوابق زمین شناسی وارونگی ژئومغناطیسی "Matuyama-Brunhes"، توسعه یک مدل قدیمی برای توالی های رسوبی و آتشفشانی را تسهیل می کند و به رمزگشایی پویایی میدان مغناطیسی زمین کمک می نماید.
چنین وارونگی هایی، قطب های مغناطیسی سیاره را عوض می کنند که این مورد می تواند پیامدهایی به منظور زندگی گیاهان و حیوانات داشته باشد.
"یوکی هاندا"(Yuki Haneda)، محقق این پروژه از موسسه ملی تحقیقات قطبی(NIPR) اظهار داشت: پیش تر محققان در مطالعات قبلی نمونه های گرفته شده از جریان های گدازه را مورد بررسی قرار داده اند و تصویر خوبی از لحظات تاریخ ژئوفیزیک عرضه کرده اند.
با این وجود، توالی های گدازه به علت ماهیت فوران های پراکنده، نمی توانند سوابق مغناطیسی مداوم را عرضه کنند. در این مطالعه ما نمونه های جدیدی را جمع آوری کردیم و تجزیه و تحلیل های مغناطیسی سنگ های باستانی بخش چیبا در ژاپن را برای بازسازی توالی کامل وارونگی ژئومغناطیسی Matuyama-Brunhes آغاز کردیم.
محققان نتیجه گرفتند که میدان ژئومغناطیسی زمین حداقل ۱۰ هزار سال پیش از تغییر جهت مغناطیسی در ۷۷۳ هزار سال پیش، ناپایدار شده است. علاوه بر این، این یک روند وارونگی کامل است که حداقل ۲۰ هزار سال به طول انجامیده است.
هاندا اظهار داشت: داده های ما یکی از دقیق ترین اطلاعات دیرینه مغناطیس شناسی در طول وارونگی ژئومغناطیسی Matuyama-Brunhes است که بینشی عمیق در مورد مکانیسم وارونگی ژئومغناطیسی عرضه می دهد. در آینده، دانشمندان با استفاده از میکرو فسیل دریایی و داده های موجود در نمونه های آنها، تعیین خواهند کرد که چگونه وارونگی ژئومغناطیسی بر پلانکتون و گیاهان تاثیر می گذارند.




منبع:

1399/08/12
18:19:55
5.0 از 5
1065
تگهای خبر: آینده , تحقیقات , توسعه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
نهایت علم