ابداع یك ونتیلاتور كم هزینه و ساده برای مبتلایان به كووید-19
به گزارش نهایت علم یک گروه بین المللی از پژوهشگران، نمونه جدیدی از یک ونتیلاتور را عرضه کرده اند که به آسانی و با هزینه کم ایجاد می شود.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، دانشمندان در سالی که گذشت، تلاش کردند تا راه هایی را برای کنترل کردن اثرات شیوع کووید-19 بیابند. باآنکه فیزیکدان ها از محدوده این پژوهش بیرون هستند، اما نقش مهمی را در خیلی از جنبه های پژوهش پیرامون کووید-19 و تأثیر آن بر مردم به عهده دارند.
درک دقیق فیزیکدان ها در مورد سیستم های انتقال گاز می تواند به تولید انبوه ونتیلاتورهای کم هزینه کمک نماید تا کمبود ونتیلاتور در سرتاسر جهان برطرف شود. یک گروه پژوهشی بین المللی به سرپرستی "کریستین گالبیاتی" (Cristian Galbiati)، استاد فیزیک "دانشگاه پرینستون" (Princeton University)، تلاشهای خویش را به طراحی و ابداع یک نمونه از این ونتیلاتور معطوف داشته اند.
این پروژه، در مارس سال 2020 و با فاصله کوتاهی بعد از آغاز قرنطینه در ایتالیا شروع شد و تنها یک هفته بعد، پژوهشگران اولین نمونه را عرضه دادند.
ونتیلاتور، از یک دریچه ورودی و دریچه خروجی گاز تشکیل شده است و همینطور مجموعه ای از کنترل ها و هشدارها را عرضه می دهد تا نظارت بر بیمار و قابلیت تنظیم ونتیلاتور از یک بیمار به بیمار دیگر را تضمین کند. این ونتیلاتور با استفاده از عناصر در دسترس ساخته شده است و بنابراین کشورهای در حال توسعه هم می توانند به سرعت و به آسانی از عهده ساخت آن برآیند.
"گالبیاتی" اظهار داشت: ایده این ونتیلاتور، طراحی سیستمی بود که تا حد امکان ساده باشد، هوا را از یک دریچه بگیرد و از دریچه دیگر خارج کند.
از آنجائیکه این دستگاه به صورت ویژه برای بیماران مبتلا به کووید-19 ساخته شده است، عملکرد کمتری نسبت به ونتیلاتورهای معمولی دارد. طراحی ساده این دستگاه، هزینه تولید را تا اندازه قابل توجهی می کاهد.
"آرتور مکدونالد" (Arthur McDonald)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: همکاری ما با فیزیکدان ها، مهندسان و متخصصان نرم افزار، این امکان را فراهم نمود تا استعدادهای موجود با یکدیگر همکاری کنند و به تولیدات جدیدی در سطح بین المللی برسند.
این پژوهش، در مجله "Physics of Fluids" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب