نهایت علم elmend

درمان آلزایمر با مهار یك آنزیم

درمان آلزایمر با مهار یك آنزیم

به گزارش نهایت علم پژوهشگران آلمانی و اسپانیایی در بررسی جدیدی تلاش کردند تا با مهار یک نوع آنزیم، روشی برای درمان آلزایمر عرضه کنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از کالیفرنیا نیوز تایمز، پژوهشگران "دانشگاه یوهانس گوتنبرگ"(JGU) آلمان و "موسسه زیست شناسی مولکولی بارسلونا"(IBMB) در بررسی مشترکی دریافته اند که چگونه یک پروتئین معروف به "fetuin-B"، به آنزیم "meprin β" متصل می شود. آنها برای نشان دادن داده های خود، از یک مدل کامپیوتری استفاده کردند.
شاید نتایج این پژوهش، به عرضه داروهای جدیدی برای درمان بیماری های جدی مانند آلزایمر و سرطان بیانجامند. Meprin β، پروتئین ها را از غشای سلول آزاد می کند و به کنترل عملکردهای مهم فیزیولوژیکی در بدن انسان می پردازد. در هر حال، تنظیم نامناسب این روند می تواند به بروز آلزایمر و سرطان منجر شود. Meprin β، با اتصال fetuin-B به این آنزیم تنظیم می شود؛ در نتیجه از آزاد شدن پروتئین های دیگر پیشگیری می کند.
پژوهشگران دانشگاه یوهانس گوتنبرگ هم meprin β و هم fetuin-B را در سلول های حشرات تولید کردند و سپس به آنها اجازه دادند تا در لوله آزمایش با یکدیگر واکنش نشان دهند. این گروه پژوهشی با بررسی سینتیک آنزیمی و تحلیل های بیوفیزیکی تشخیص دادند که این واکنش به ایجاد یک مجموعه فوق العاده پایدار با جرم مول مولکولی بالا منجر می شود.
پژوهشگران موسسه زیست شناسی مولکولی بارسلونا هم توانستند با استفاده از بلورشناسی پرتو ایکس، این مجموعه را متبلور کنند و به تعیین ساختار سه بعدی آن بپردازند.
بعد از این مراحل، یک مدل کامپیوتری از این ساختار تولید شد. پروفسور "والتر استوکر"(Walter Stöcker)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: با کمک این مدل، ما حالا می توانیم ببینیم که fetuin-B و meprin β چگونه به یکدیگر متصل می شوند.
وی ادامه داد: این یک نقطه شروع عالی برای درک بهتر بیماری هایی مانند آلزایمر و عرضه داروهایی برای مقابله با آنها است.
نقش Meprin β در تشکیل پلاک های آمیلوئید بتا هم اکنون شناخته شده است. بعلاوه، افرد مبتلا به آلزایمر، fetuin-B کمی در خون خود دارند که می تواند به عدم تنظیم Meprin β منجر شود.
استوکر اظهار داشت: اگر بتوان دارویی تولید کرد که به آنزیم متصل شود و آنرا با روشی مشابه fetuin-B مهار کند، میتوان متد جدیدی را برای درمان آلزایمر عرضه داد.
این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.




منبع:

1400/02/02
17:49:32
5.0 از 5
1328
تگهای خبر: پژوهشگر , تولید , چاپ , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
نهایت علم