نهایت علم elmend
گزارش نهایت علم؛

اماواگرهای تکثیر اسب اصیل

اماواگرهای تکثیر اسب اصیل

صنعت اسب به رغم این که صنعتی کوچک شمرده می شود اما می تواند بستری برای تجارت میلیاردی باشد، این روزها موضوع انجماد اسپرم اسب اصیل رسانه ای شده و باید دید این طرح پژوهشی به کجا می رسد.



خبرگزاری مهر- گروه استان ها: موضوعی که طی هفته های اخیر به سر خط برخی رسانه ها رفت و خیلی از افراد را در جامعه متعجب کرد انجماد اسپرم اسب و تلقیح مصنوعی برای تولید اسب با نژادهای خاص و اصیل بود.
گفته می شود با اجرای صفر تا صد این روش می توان از انقراض نسل اسب های اصیل جلوگیری کرد و تولید این نژادها را در کشور افزایش داد.
ازآنجاکه اسب های اصیل و برخی نژادهای خاص از قیمت بالایی برخوردار می باشند می توان با فروش اسپرم آنها درآمد بالایی کسب نمود.

تجارت میلیاردی که در این عرصه شکل گرفته بستری شد برای پیگیری طرح مشابهی که در دانشگاه شهرکرد به نتیجه رسیده است. انجماد اسپرم اسب یکی از راه های تولید نژاد اصیل است که توسط پژوهشگران چهارمحال و بختیاری اجرائی شد اما به سبب کمبود اعتبار واحد تخصصی تولید و نگهداری اسب اصیل در استان وجود ندارد.
پژوهشکده دانشگاه شهرکرد تنها پژوهشکده کشور است که با تلاش پژوهشگران موفق به اجرای صفر تا صد عملیات اسپرم گیری، انجماد و تلقیح مصنوعی اسب شده است.
این در حالی است که دیگر پژوهشکده های کشور برای اجرای این عملیات مواد رقیق کننده و اسپرم را از خارج کشور وارد می کنند.
اجرای صفر تا ۱۰۰ عملیات انجماد اسپرم اسب در شهرکرد
محقق این حوزه و استاد دانشگاه شهرکرد در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: در پژوهشکده این دانشگاه اسپرم از اسب گرفته و با رقیق کننده خاص ترکیب می شود.
ناصر شمس با اعلان اینکه در پژوهشکده عملیات رقیق سازی مجدد تکرار می شود، عنوان کرد: بعد از ارزیابی کمی و کیفی اسپرم ها منجمد می شوند.
وی با اعلان اینکه اسپرم های منجمد در دمای منفی ۱۳۷ درجه نگهداری می شود، اشاره کرد: اسپرم ها بعد از ذوب در تلقیح مصنوعی در «مادیان ها» استفاده خواهد شد.

این استاد دانشگاه شهرکرد با اعلان اینکه صفر تا ۱۰۰ مراحل اسپرم گیری و تلقیح مصنوعی در پژوهشکده دانشگاه شهرکرد انجام می پذیرد، اظهار داشت: رقیق کننده ها و مواد مورداستفاده در این فعالیت توسط پژوهشگران پژوهشکده تولید و مصرف می شود.
تولید اسب اصیل با انجماد اسپرم و تلقیح مصنوعی
شمس با اشاره به این که دیگر پژوهشکده های خصوصی کشور موادی ازجمله رقیق کننده و اسپرم اسب را از خارج کشور وارد و مصرف می کنند، اضافه کرد: باتوجه به شرایط تحریم ها این پژوهشکده ها با مشکلات فراوانی روبه رو هستند.
وی با اعلان اینکه انجماد اسپرم اسب های اصیل می تواند سبب درآمدزایی بالایی در استان شود، افزود: با انجماد اسپرم اسب و تلقیح مصنوعی می توان نژادهای اصیل اسب را در چهارمحال و بختیاری تولید کرد.

این محقق پژوهشکده دانشگاه شهرکرد با اشاره به فرصت و ظرفیت تجاری انجماد اسپرم اسب، اظهار نمود: تعدادی از اسب داران در چهارمحال و بختیاری از این طرح استفاده و مبادرت به انجماد و نگهداری اسپرم اسب های اصیل خود کرده اند.
قابلیت نگهداری اسپرم اسب تا ده ها سال
شمس با اعلان اینکه با این روش می توان از انقراض نژادهای اصیل جلوگیری کرد، اظهار داشت: متقاضیان زیادی دراین زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به انعقاد پنج قرارداد انجماد اسپرم اسب در پژوهشکده این دانشگاه، اظهار نمود: اسپرم های منجمد تا ده ها سال قابل نگهداری و استفاده هستند.
استاد دانشگاه شهرکرد با اعلان اینکه این مسئله فرصتی مغتنم برای معرفی پژوهشکده دانشگاه شهرکرد در کشور است، عنوان کرد: هیچ محدودیتی در رفع نیازها و تقاضاهای موجود در کشور وجود ندارد.

شمس با اعلان اینکه ارزش ریالی برخی اسب های اصیل بالا است، اشاره کرد: با روش انجماد اسپرم و تلقیح مصنوعی می توان خاصیت نژادی برتر اسب های اصیل را حفظ کرد.
سایه سنگین کمبود اعتبار بر نگهداری و تولید اسب اصیل
رئیس دانشگاه شهرکرد هم در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به موفقیت پژوهشکده این دانشگاه در عملیات انجماد اسپرم اسب و انتقال جنین، اظهار نمود: اسب های اصیل قیمت بالایی دارد که می توان با تولید آنها درآمدزایی بالایی کسب نمود.
سعید کریمی با اشاره به کمبود اعتبار برای عملیاتی کردن این طرح، عنوان کرد: نگهداری اسب اصیل دارای وضعیت خاصی است که این مهم هزینه بالایی را برای دانشگاه به همراه دارد.

وی با اعلان اینکه تولید و نگهداری اسب اصیل در دستور کار دانشگاه شهرکرد است، اشاره کرد: با ورود سرمایه گذار می توان این پروژه را در این دانشگاه اجرا کرد.
بنابراین گزارش دستگاه های متولی می توانند با معرفی ظرفیت چهارمحال و بختیاری به سرمایه گذاران مسیر پروژه تولید و نگهداری اسب اصیل را در استان هموار کنند.
در این راستا ایجاد مراکز نگهداری اسب با نژادهای خاص با حمایت و استفاده از ظرفیت پژوهشگران چهارمحال و بختیاری بستری برای رونق این صنعت در استان خواهد بود.

1400/07/03
17:56:34
5.0 از 5
486
تگهای خبر: پژوهشگر , تخصصی , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
نهایت علم