نهایت علم elmend

الکترود گرافنی تشخیص صدا را ساده تر می کند

الکترود گرافنی تشخیص صدا را ساده تر می کند

نهایت علم: با کمک مواد گرافنی، سنسوری تولید شده که می تواند برای تشخیص صدا در ادوات رابط انسان و ماشین استفاده گردد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، این نانوحسگر الکترومیوگرافی دو کاناله برای جمع آوری همزمان دو سیگنال بمنظور کاربردهای تشخیص صدا تولید شده است.
این سنسور نانویی پس از ۱۰ میلیون آزمایش، تکرارپذیری قابل توجهی داشته، به شکلی که عملکرد ترکیبی الکترودهای گرافن الکترومیوگرافی و سنسورهای گرافن منجر به دقت ۹۵.۸۵ درصد در مجموعه داده ۷۱ کلمه ای و ۱۰۰ درصدی در مجموعه داده رقمی شده است. علاوه بر این، سنسورهای گرافن توسعه یافته در این مطالعه مقاومت بسیار خوبی در مقابل نویز با دقت بیش از ۹۵ درصد نشان دادند. بدین جهت مطالعه حاضر کارایی کانال های زیستی دوگانه را در بهبود عملکرد تشخیص گفتار تأیید می کند.
با این وجود، چندین موقعیت منحصر به فرد، استفاده از سیستم های تشخیص گفتار خودکار را دشوار می کند. به عنوان مثال، انتقال صدا در محیط های با صدای بلند یا شرایط ناخوشایند، مانند بحث های خصوصی یا مسائل گفتاری، به شدت توسط نویز خارجی مختل می شود و سیگنال های صوتی ممکنست آنقدر ضعیف باشند که شنیده نشوند.
سیگنال های الکتروکورتیکوگرافی (ECoG)، الکترومیوگرافی، الکتروانسفالوگرافی (EEG) و فعالیت مفصلی در تشخیص گفتار استفاده شده است. به سبب نسبت سیگنال به نویز پایین (SNR) به دست آوردن نرخ شناسایی بالا برای داده های EEG چالش برانگیز است. در صورتیکه به دست آوردن شناسایی بهتر با سیگنال های ECoG امکان پذیر است، این روش نیاز به قرار دادن الکترودهایی داخل جمجمه ای دارد.
تشخیص گفتار بی صدا برمبنای سیگنال های الکترومیوگرافی می تواند به دقت بیشتری برسد. با این وجود، دقت بهتر مستلزم نصب ۸ الکترود بر روی پوست انسان است و در نتیجه قابلیت پوشیدن آنرا به میزان قابل توجهی می کاهد.
بنابراین، پژوهشگران مکانیسم تولید گفتار را تحلیل و بررسی کرده اند و از یک سیستم تشخیص گفتار مبتنی بر کانال زیستی دوگانه برای درک دقت بهره برده اند.
به نقل از ستاد نانو، الکترودهای گرافن در مطالعه حاضر امپدانس پوست کمتری نسبت به الکترودهای تجاری داشته است. در مقابل، سنسورهای گرافنی حتی بعد از ۱۰ میلیون چرخه آزمایش، تکرارپذیری عالی را نشان دادند.




منبع:

1401/07/26
09:46:33
5.0 از 5
309
تگهای خبر: پژوهشگر , توسعه , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
نهایت علم