نهایت علم elmend

برنی سندرز اظهارات جمهوری خواهان در رابطه با زلنسکی را وحشتناک خواند

برنی سندرز اظهارات جمهوری خواهان در رابطه با زلنسکی را وحشتناک خواند

به گزارش نهایت علم، در ادامه شکاف در زمینه داخلی آمریکا بر سر اکراین، سناتور مستقل آمریکایی درخواست های جمهوریخواهان این کشور برای استعفای زلنسکی به دنبال مشاجره او با دونالد ترامپ در پخش زنده تلویزیونی را «وحشتناک» خواند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، به تازگی «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه سرشناس آمریکایی از استعفای «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اکراین پس از مشاجره ای که وی در نشست روز جمعه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و معاونش در پخش زنده تلویزیونی داشت، حمایت کرد؛ موضعی که بعدا مورد حمایت «مایک جانسون» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا هم قرار گرفت.
به دنبال این مواضع، «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکایی در مصاحبه ای با شبکه ان بی سی درخواست های این جمهوریخواهان برای استعفای زلنسکی را محکوم کرده و اظهار داشت: «فکر می کنم این یک پیشنهاد وحشتناک است.»
سندرز در پشتیبانی از زلنسکی و در جهت مواضع خصمانه ضد روسیه مدعی شد: «زلنسکی دارد یک کشور را رهبری و برای دفاع از یک دموکراسی در مقابل یک دیکتاتور مستبد، ولادیمیر پوتین، تلاش می کند.»
سندرز در ادامه این مصاحبه دونالد ترامپ را به خاطر مواضع چندی پیشش ضد زلنسکی که او را از بابت شروع جنگ اکراین مقصر دانسته و یک دیکتاتور خواند، هدف انتقاد قرار داده و اظهار داشت: «فکر می کنم میلیونها آمریکایی خجالت زده و شرمسار هستند از این که رئیس جمهور ایالات متحده اکراین را آغازگر جنگ و زلنسکی را یک دیکتاتور می خواند. او دقیقاً مسئله را برعکس کرده است.»
سندرز تصریح کرد: «مردم اکراین ده ها هزار سربازشان را از دست داده اند، شهرهایشان دارد در ضمن صحبت کردن ما بمباران می شوند. وظیفه ما دفاع از سنت ۲۵۰ ساله مطرح بودن بعنوان رهبر دموکراتیک جهان است نه این که به کشوری درگیر در جنگ که در کوشش برای انجام دادن کار درست است پشت نماییم.»
اظهارات سناتورهای جمهوریخواه در پشتیبانی از استعفای زلنسکی و مواضع سندرز ضد آن پس از آن مطرح می شوند که دونالد ترامپ و معاونش، جی دی ونس، روز جمعه نشستی همراه با مشاجره را با ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید در مقابل دوربین های تلویزیونی و رسانه ها داشتند؛ نشستی که قرار بود در نتیجه آن توافق طرفین بر سر بهره برداری آمریکا از منابع معدنی اکراین منعقد شود. در حالیکه زلنسکی در تمام طول جنگ اکراین از حمایت های تسلیحاتی و مالی متحدان غربی همچون ایالات متحده برخوردار بود در برابر توافق منابع معدنی هم درخواست برخورداری از به اصطلاح تضمین های امنیتی آمریکا را داشت اما جی دی ونس زلنسکی را به ناسپاسی در برابر کمک هایی که دریافت کرده متهم کرد. در خاتمه نشست جنجالی روز جمعه رئیس جمهور آمریکا از زلنسکی خواست تا کاخ سفید را بدون امضای توافق در ارتباط با معادن اکراین ترک کند.
ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکا است که در خلال جنگ اکراین این کشور را به ناسپاسی در برابر کمک های نظامی ایالات متحده متهم می کند.
رسانه ان بی سی نیوز آمریکا در اکتبر ۲۰۲۲ به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داده بود «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در یک گفتگوی تلفنی با زلنسکی بسیار از دست این رئیس جمهور اکراین خشمگین شده است. بایدن طبق این گزارش پس از آن خشمگین شد که به زلنسکی گفت مجوز به یک میلیارد دلار کمک دیگر به اکراین داده اما زلنسکی در پاسخ لیستی از کمک های درخواستی جدید خویش را به او مطرح کرده است.
ان بی سی گزارش داد زلنسکی پس از گفتگوی تلفنی با بایدن اطلاعیه ای منتشر نموده و در آن از ایالات متحده به خاطر کمک هایش تحسین کرده است. رئیس جمهور اکراین روز شنبه هم با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» اظهار داشت که از ایالات متحده و ترامپ «به خاطر همه حمایت هایشان در در این سه سال جنگ تمام عیار تشکر می کند.»
«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ای بی سی زلنسکی را متهم به تضعیف مذاکرات در روز جمعه به جهت ناتوانی در مهار خود و ربط دادن هر مسئله ای به اکراین کرد.
روبیو اظهار داشت: «من امیدوارم که یک شروع مجدد در کل مسئله رخ دهد.»
جانسون در مصاحبه ای که روز یکشنبه انجام داد با انتقاد از زلنسکی اظهار داشت: «باید زلنسکی تغییری در خود بدهد. یا خود او سر عقل آمده و با سپاسمندی به پای میز مذاکره بر می گردد یا کس دیگری باید برای انجام این کار رهبر کشور او شود.»
جانسون اظهار نمود زلنسکی باید در نشست جمعه نسبت به ایالات متحده قدردانی و تشکر ابراز می کرد و اینکه ایالات متحده به دنبال حق بهره برداری از معادن در اکراین در قالب توافق صلح است «پیروزی برای همه» خواهد بود چون به آمریکا مواد معدنی مورد نیاز را می دهد و به اکراین سطحی از امنیت را می دهد.
«مایک ترنر»، قانونگذار جمهوریخواه دیگر کنگره آمریکا و رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور هم در مصاحبه ای اظهار داشت: «زلنسکی به جای پذیرفتن این برد آنرا تبدیل به بحث بر سر تضمین های امنیتی آمریکا در مذاکرات صلح کرد. زلنسکی نباید تضمین های امنیتی آمریکا را بعنوان پیش شرط مطرح کند چون قرار نیست عرضه شوند.»
«مارک کلی»، سناتور دموکرات آمریکایی هم روز یکشنبه در مصاحبه ای تلویزیونی با انتقاد از برخورد ترامپ و معاونش با زلنسکی در نشست روز جمعه اظهار نمود: «زلنسکی را روز جمعه در گوشه ای گرفتار کرده و به او قلدری کردند. این یک روز غم انگیز برای کشور ما بود.»
«لیزا مورکوفسکی»، سناتور آلاسکا، از معدود جمهوریخواهانی بود که بر خلاف دیگر هم حزبی هایش رفتار ترامپ با زلنسکی در نشست جمعه را محکوم نمود.
وی در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر نمود این نشست را یک «گفتگوی شوک آور» توصیف کرده و نوشت: «من از مشاهده این که ظاهرا دولت ما از متحدانمان فاصله می گیرد و پوتین، یک تهدید ضد دموکراسی و ارزش های آمریکا در سراسر دنیا را به آغوش می کشد حالم به هم می خورد.»
«جیمز لنکفورد»، سناتوری جمهوریخواه دیگر آمریکایی هم به نوبه خود گفت با درخواست ها برای استعفای زلنسکی مخالف است.
او هم در مصاحبه ای تلویزیونی اظهار داشت: «من تمایلی به این که خواهان استعفای رهبران دیگر جهان شوم ندارم. من صادقانه فکر می کنم این اتفاق هم اینک اکراین را به ورطه آشوب می اندازد.»




منبع:

1403/12/13
11:36:40
5.0 از 5
185
تگهای خبر: آمریكا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
دوستان سایت نهایت علم
نهایت علم